Rakvere võrgumehed võtsid Pärnult geimi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere FruitXpressi pallurid Elia Lulla (vasakul), Jaanus Gildeman ja Rauno Tamme hooaja esimeses kohtumises Pärnu VK vastu mänguhoos.
Rakvere FruitXpressi pallurid Elia Lulla (vasakul), Jaanus Gildeman ja Rauno Tamme hooaja esimeses kohtumises Pärnu VK vastu mänguhoos. Foto: Arvet Mägi

Eesti ja Läti võrkpalliklubisid ühendavas Schenkeri liigas võõrustas Rakvere FruitXpress meeskond läinud pühapäeval oma esimest vastast Pärnu võrkpalliklubi (VK).

Võrkpallisõbrad olid Rakvere spordihalli tribüünil mängu eel rõõmsalt elevil: kuidas läheb kodumeeskonnal algaval hooajal, kui võistlussärgil on kirendamas uus nimi ja Rakvere au kaitsev mänguseltskond põnevalt kirju.

Esimeses geimis Rakvere FruitXpressi mängijad Eesti meistrivõistluste mulluse pronksi Pärnu VK vastu aukartust üles ei näidanud: tasavägine punkt-punkti heitlus lõppes võõrustajate 25:23 võiduga. Teises geimis seevastu tuli vastu võtta 15:25 kaotus ning pärnulaste paremust tunnistada veel kolmandas ja neljandaski geimis, mõlemad lõppesid skooriga 25:20.

“Võitlust oli platsil küllaga, hea, et Pärnule kergelt võitu ei antud,” leppisid mängutulemusega oma lemmikutele innukalt kaasa elanud ning iga väiksematki õnnestumist käteplaginaga tunnustanud läänevirulastest võrkpallihuvilised.

“Tänavune Rakvere meeskonna koosseis on viimaste aastate tugevaim ning kui kokkumäng paraneb ja lihtsaid vigu välditakse, siis saame hooaja edenedes näha veel väga põnevaid mänge,” oli Rakvere spordikooli võrkpallitreener Ellen Aros saalist lahkudes optimistlik.

Rakvere FruitXpressi peatreener Mati Merirand tunnistas Schenkeri liiga avamängu analüüsides samuti, et tunda andis vähene mängupraktika, sest mõni mees pole saanud treeningulgi palli puutuda rohkem kui nädala või paar.

“Esimeses geimis hoidsime oma pallingut ja vältisime servivigu ning tänu sellele püsis mäng tasakaalus,” märkis Merirand analüüsimist jätkates. “Samas, kui vastuvõtu saime kätte, tekkis mängu rütm ja olime edukad rünnakul.”

Teises geimis läks Pärnu ette, kui probleeme hakkas valmistama pallingu vastuvõtt. Omajagu pahandust suutis tekitada vastaste ligi kahemeetrine kapten Andrus Raadik.

“Kahes viimases geimis tulid meil lõpuosas sisse lihtvead, mis nii tugeva vastase puhul, nagu on Pärnu, tähendavad sisuliselt kaotust,” võttis Merirand kokku ka kohtumise kulminatsiooni.

Rakvere rivistuses oli resultatiivseimaks palluriks siinkandis võrkpalliga alustanud ning pärast mitut hooaega TTÜs, Pärnus ja Tartus kodulinna naasnud 25aastane Elia Lulla 18 punktiga (neist kaheksa blokist). Ilmar Mõttus lisas 13 punkti. Pärnu kasuks tõid Andrus Raadik 19 ja Kardo Kõresaar 18 punkti.

Rakvere FruitXpressi rivistuses Schenkeri liiga tõenäoliselt vanima mängumehena ajalugu teinud ning ühtlasi meistriliigas debüteerinud 44aastane libero Jaanus Gildeman mängis algrivistuses ning sai peatreeneri hinnangul kenasti hakkama.

Lisaks Elia Lullale, Ilmar Mõttusele ja Jaanus Gildemanile olid Rakvere põhirivistuses platsil Hardi Paas, Reimo Kuri, Rauno Tamme, Harri Palmar. Vahetusest sekkusid Hendrik Kurik, Kaarel Pomerants ja Kei­ro Vantsi, protokolli olid kantud veel Mihkel Hiielaid ja Hardi Talv.

Schenkeri liiga järgmise kohtumise peab Rakvere FruitXpress pühapäeval, 14. oktoobril kell 15 Rakveres Rahu hallis. Vastaseks on Läti meeskond Daugavpils Universitate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles