"Parajal paaril" peab sel aastal rohkem luurama

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reamees Ditman patrullvõistlusel "Paras paar" kraavi ületamas.
Reamees Ditman patrullvõistlusel "Paras paar" kraavi ületamas. Foto: Kaitseliidu Viru maleva erakogu

12.−14. oktoobrini vältab Ida-Virumaal Vaivara vallas Viru maleva korraldatav patrullvõistlus „Paras paar“, mille kontrollpunktides sooritatud ülesannete põhjal selgub paremusjärjestus.

„Võistkondi on rajale minemas hetkeseisuga kümme, neli võistkonda hüppas alt ära,“ sõnas mitmeid aastaid patrullvõistlust korraldanud Viru maleva instruktor vanemveebel Alger Nurk. „Ikka loodan, et kõik läheks hästi. Sel aastal ootab võistlejaid linnulennult 20 kilomeetri pikkune trass, millel on lahendamiseks uusi asju. Ala on metsane ja soine, vastutegevus on tugevam ning peab rohkem luurama,“ lisas Nurk.

Lahingpaaride ülesanneteks rajal on osata lõhata puidudetaile, ületada miinivälja, heita lahing-granaati, lasta erinevalt distantsilt 100 kuni 300 meetrit. Lisaks eeldatakse oskust käsitseda kuulipildujat, millest tuleb lasta kuni 900 meetri kaugusele. Trassil tuleb lahendada ka luureülesanne.

Tinglikult on patrullvõistlusel Nurga sõnul tegemist lahingsituatsiooniga ja kõik tegevused peavad toimuma varjatult ning maskeeritult. Kogu võistluse alal tegutseb vastutegevus, kes on tähistatud kollase-musta lindiga ning liigub jalgsi, sõidab autodega, kasutab snaipreid, öövaatlusseadmeid.

Teiste samalaadsete patrullvõistlustega võrreldes on „Paraja paari“ erinevuseks see, et trassi läbimisel ei ole määravaks kiirus, vaid edu toovad pigem sõdurioskused ülesannete lahendamisel ja kavalus. Kasuks tuleb ka kübeke sõduriõnne.

Lõplik paremusjärjestus selgub pühapäeval kontrollpunktides sooritatud ülesannete eest antud punktide põhjal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles