Priit Pärna animafilmifestival tutvustab animatsiooni

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Põldma ja Heiki Ernitsa animafilm "Kontsert porgandipirukale".
Janno Põldma ja Heiki Ernitsa animafilm "Kontsert porgandipirukale". Foto: Internet

Esmakordselt Eestis leiab Tapal oktoobri lõpus aset mitmekülgse programmiga "Priit Pärna 1. animafilmifestival", mille raames on noortel võimalus ka ise filmitegemisest osa saada.

Tapa Vallavalitsus korraldab koostöös Tapa Kultuurikoja ja Tapa Gümnaasiumiga "Priit Pärna 1. animafilmifestivali"  23. oktoobrist – 3. novembrini 2012.

Festivali tänavune eesmärk on festivali peakorraldaja Indrek Jurtšenko sõnul tutvustada kõikidele huvilistele olenemata vanusest animatsiooni olemust, näidata põgusat läbilõiget Eesti ja maailma animatsioonis 21. sajandil toimuvast ning pakkuda võimalust valla ja ka maakonna noortele sügisesel koolivaheajal õppida kolmel päeval toimuvates töötubades tasuta animatsiooni. Lisaks toimub lastele ja täiskasvanutele USA –st pärit stsenaristi John Bernstein´i seminar "Loo jutustamine filmi eri žanrites".


Festivali programmis näidatakse 5 erinevas programmis 10-l seansil üle 60 erineva animatsiooni Eesti, Šveitsi ja Jaapani animaatoritelt, lisaks enne igat seanssi ka laste töötubade animatsioone. Kahel nädalal 23.10 - 03.11.2012 saab Tapa Kultuurikojas näha Eesti Joonisfilmi näitust „ Inimese ja joone uuringud aastast 1971 ″.

Lisaks näidatakse Tapa Kultuurikojas iganädalaste kinoseanssidena ja samas tänu animafilmifestivalile ka suurendatud hulgal mängufilme Eesti ja USA filmitegijatelt, milledest filmid "Eestlanna Pariisis" ja "Seenelkäik" on alles hiljuti Eestis esilinastunud. Täpsem info kinokava kohta Tapa Kultuurikojas: www.kultuurikoda.ee .
 

3. novembril musitseerib kell 17.00 festivali galal maestro Olav Ehala, kes on kirjutanud enamik Priit Pärna animatsioonide muusikast. Festivali raames saab publik valida ka oma lemmik-programmi ning žürii valib ka parima laste- ja noorte töötubades tehtud filmi. Töötubade filme näidatakse enne iga programmi algust. Kõik festivali sündmused on kõikidele tasuta. Priit Pärna 1. animafilmifestivali täiskava koos filmiprogrammide tutvustusega asub: www.tapa.ee.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles