Aa hooldekodu sai uue omaniku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Köök kaalub võimalust ka Aa hooldekodu vallalt endale osta.
Ilmar Köök kaalub võimalust ka Aa hooldekodu vallalt endale osta. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Ida-Viru maavalitsus andis sel nädalal Lüganuse vallale üle Aa hooldekodu, mille munitsipaliseerimise protsess kestis mitu aastat.

Praegu käib ka teise maavalitsuse halduses oleva - Narva-Jõesuu hooldekodu linnale üleandmine, mis peab lõpule jõudma 30. aprilliks. Pärast seda jäävad maavalitsuse haldusse ainult lastekodud, kirjutab Põhjarannik.


Aa hooldekodu rentiva OÜ Häcke juhi Ilmar Köögi sõnul ei muutu üleandmisest mitte midagi. Samuti ei too see vallale kaasa rahalisi kohustusi.

"Oleme senimaani kõik oma renoveerimistööd ise teinud ja teeme seda ka edaspidi, investeeringud on meil kohustustena rendilepingus ka kirjas," ütles Köök, kelle maavalitsusega sõlmitud rendileping läks munitsipaliseerimisega automaatselt üle vallale.

Lüganuse vallavanema Arno Rossmani sõnul oli riigi sotsiaalpoliitikast tulenev ülevõtmine nendele paljuski nii-öelda põrsa kotis ostmine, mida tuli teha, ning hooldekodu sisulise poolega nad väga põhjalikult tutvuda pole jõudnud, kuid esialgu tal rentnikule mingeid etteheiteid ei ole, kuna teenust pakutakse ning investeeringud on õiges mahus tehtud.

"Ainus muudatus, mis üleandmisega toimus, on see, et mitmete maamõõtmiste tulemusena jäid kompleksist välja üks tiik koos viinaköögi varemetega ning hooldekodu kalmistu, mis peaksid loogiliselt hooldekodu ja mõisakompleksi juurde kuuluma," oli Köök nördinud, et ametnike tegemata töö tõttu selline apsakas juhtus.

Köök, kellele kuulub mitu erahooldekodu, millest üks asub Aa hooldekodust vaid mõne kilomeetri kaugusel, kaalub võimalust ka Aa hooldekodu vallalt endale osta.

"Ma ei ütle, et see juhtub sel või järgmisel aastal, kuid kuna ma olen sinna investeerinud 11 miljonit krooni, siis oleks mõistlik hooldekodu lõpuks endale osta, mis kergendaks meile ka Euroopa Liidu toetuse saamist," ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles