Narva-Jõesuu võimas spaaprojekt on külmutatud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu rand.
Narva-Jõesuu rand. Foto: Aleksei Ivanov

Vene kapitalil põhineval kompaniil Termak Real Estate, kes kolm aastat tagasi plaanis Narva-Jõesuusse võimsa spaakompleksi ehitada, jääb ehituse lõpetamiseks puudu rohkem kui pool miljardit krooni. Kompanii otsib kaasinvestorit, kes panustaks poole sellest summast.



Kompleksi ehitusega tegeleva Termak Real Estate´i tütarettevõtte täitevdirektor ja juhatuse esimees Sergei Starikov ütles

Põhjarannikule

, et projekti rahastamisega tekkisid probleemid möödunud suvel.

Merekaldal asuvale eliitturismikompleksile pandi nimeks Noorus ja see on kavandatud keskusena, mis pakub laia teenusevalikut: majutus, toitlustus, konverentside korraldamine ning raviteenuste osutamine.

Projekti järgi koosneb kompleks kahest hotellist, spaakeskusest, spordikompleksist, merekaldal asuvast restoranist, viiest kotedžist ning 34 korteriga elumajast.

Viimane objekt on juba kasutusse antud ning praeguseks on majas müümata vaid 8 korterit. Enamiku korteritest on ostnud venemaalased.

Pärast projekti teokstegemist kujuneb kompanii arvestuste kohaselt spaakompleksi oletatavaks maksumuseks 864 miljonit krooni - arvestades seda, et 10 aastaga peab see sisse tooma umbes miljard krooni puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles