Tugev lõpuponnistus aitas Tarva võidule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas puhkehetkel.
Rakvere Tarvas puhkehetkel. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Balti korvpalliliigas võõrustas Rakvere Tarvas reedel Riia Barons kvartalsit, kelle üle saavutati raske 71:68 (poolaeg 35:38) võit.
 

"Noorte Läti poiste kiituseks tuleb esmalt öelda, et nad olid väga agarad ja tublid," lausus Tarva peatreener Andres Sõber. "Meie mehed polnud samas kõige värskemad ja mäng ei sujunud just parimal moel aga nende kiituseks pean ütlema, et kõigest hoolimata suudeti kuni lõpusireenini säilitada võitluslikkus ja keskendumine."

C-alagrupis kolm järjestikust võitu noppinud Tarvas on nelja võidu ja kolme kaotusega Prienai järel teisel kohal.

Kohe mängu alguses parema stardi teinud Barons hoidis initsiatiivi kogu kohtumise vältel. Avaveerand lõppes külaliste 25:17 eduseisul, poolajaks juhtisid nad 38:35 ja enne otsustavat neljandat perioodi 53:49.

Pöördelised sündmused hakkasid hargnema viimasel veerandajal. Eesti meistriliiga oktoobrikuu parimaks mängumeheks tunnistatud Tarva kapten Reimo Tamm viis koduklubi esmakordselt 61:60 juhtima 4.28 enne kohtumise lõppu. Tarva järgmisel rünnakul kasvatas tema tabav kaugvise edu juba neljapunktiliseks - 64:60.

Tasavägiselt, punkt-punkti heitluses mindi vastu kohtumise viimasele minutile. 1.01 enne lõppu sopsas väljakuperemeeste kasuks Kaido Saks kaugviske hetk enne rünnakuaja lõppu tähistavat sireeni - 71:67. See vise osutus ka võidukorviks, sest vastased ei suutnud enamat ühest tabavast vabaviskest.

Tamm viskas võitjate parimana 20 punkti ja võttis maha viis lauapalli, mängu lõpus paar valusat kaugviset korvi saatnud Juris Umbraško lisas 14 (seitse lauapalli), Renato Lindmets 13 (kuus lauapalli) ja Kaido Saks 10 punkti.

Baronsi parematena viskasid Arturs Brunins 23, Salvis Metra 12 ja Maris Gulbis 11 punkti (üheksa lauapalli).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles