Rakvere Tarvas oli kindlalt üle KK Pärnust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollases Rakvere Tarvas.
Kollases Rakvere Tarvas. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

G4S Korvpalli Meistriliigas leidis pühapäeva õhtul aset kohtumine KK Pärnu ning Rakvere Tarva vahel. Tarvas pani oma paremuse maksma teisel veerandil ning võitis mängu lõpuks 26-punktiga, seisuks 93:67.

Esimesel veerandil sai kiire algedu kodumeeskond Pärnu, kes juhtis pärast Kristjan Kitsingu korvi 7:0. Seejärel avas ka Rakvere Tarvas oma punktiarve. Seejärel mäng tasakaalustus ning veerandaja lõpuni mängiti punkt-punkti mängu, millest võitjana tuli välja Rakvere, seisuks 19:16. „Meeskond oli väga tahtmist täis, et kodus hästi esineda. Vastased viskasid hästi 3-punkti viskeid, mis meid murdsid. Meil on suur kaitsemängu probleem. Poisid ei usu, et 1-1 vastu visatakse ära,“ rääkis Mait Käbin.

„Nendest visetest tekkis Tarva mängijatel enesekindlus ning nad nautisid oma viskesooritust, mis kasvas minutitega. Meie poolelt kahjuks mäng ei paranenud ning sealt tuli allajäämine.“ Teisel kümnendil tabas pärnakaid mõõn, mille ajal Rakvere tegi 13:0 vahespurdi, haarates kohtumise kontrolli täielikult enda kätte ning juhtides poolaja järel 46:33.

Pärast riietusruumist tagasi tulekut jätkus Tarva hea hoog. Nende kaitse pidas ning rünnakul leiti resultatiivseid lahendusi, mis viis nad enne otsustavat veerandaega 30 punktiga ette, seisuks 78:48. Neljandal veerandil hoidis Rakvere juhtohjasid juba kindlalt enda käes ning võitis kohtumise lõpuks 93:67.

Andres Sõber rõõmustas oma meeste hea mängu üle: „Oleme väga rõõmsad. Justkui oleks võitnud täna maailmameistrivõistlused. Rahvast oli palju ja meil oli pinge peal, kuna nad mängisid eelmise mängu leedukate vastu väga hästi ning ka täna olid nad alguses heas hoos. Seejärel said aga minu poisid ka hoo sisse ning nad muutuvad iga mänguga tublimaks.“

Rakvere Tarva parimad oldi 20 punktiga Juris Umbrasko ja Renato Lindmets. Umbrasko korjas lauast lisaks 12 palli ning andis 6 resultatiivset söötu. Teda toetasid Maris Laksa 14, Kaido Saks 12 ning Reimo Tamm ja Brandis Raley-Ross, mõlemad 10 punktiga. Osvaldas Matulionis oli üleplatsimees 24 punktiga. Kristjan Kitsing lisas 11 ning Rannar Raap 10 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles