Katariina Keldris vestleb värvikas David Vseviov

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortele kõneleb ka David Vseviov.
Noortele kõneleb ka David Vseviov. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakveres Pika tänava alguses asuva Katariina külalistemaja peremees Tõnu Leppik kutsub aeg-ajalt oma restorani huvitavaid külalisi, keda rahval hea kuulata ja kellega meeldiv tuttavaks saada.


Kui varem on kohtumisõhtutel põnevaid lugusid pajatanud Igor Mang, Igor Volke, Aleksei Turovski ja Einar Laigna, siis seekord on tulemas kõigile teada David Vseviov.

Ajaloolane ja pedagoog David Vseviov on õppinud Tartu ülikoolis ja töötanud teaduste akadeemia ajaloo instituudis, kus ­uuris sotsialismiperioodi ajalugu.

David Vseviov on kogunud tuntust pikkade ajalooalaste referaadisarjadega Eesti Raadio programmides ja arvukate kirjutistega ajakirjanduses. Tema üks populaarsemaid saateid on “Müstiline Venemaa” Vikerraadios.

Viimaste sündmuste kohta Eestis on David Vseviov öelnud, et rahva pettumine demokraatias kujutab otsest ohtu Eesti riigi püsimisele. Tema sõnul on ajaloosündmustel tavaks korduda ning praegune olukord peaks meid ettevaatlikuks tegema. Ka on Vseviov ühinenud Harta 12-ga.

Kohtumine värvika ajaloolasega on Katariina Keldris kavas reedel, 23. novembril algusega kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles