CADrina 2012 võidukarikas jäi koju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CADrina 2012
CADrina 2012 Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kuigi sild Kadrina paisjärvele on hetkel veel muinasjutt, tegeldi reedel Kadrina uhiuues huvikeskuses võistu arvutijoonestamisega – toimus CADrina 2012.

Tegemist oli järjekorras juba kolmanda üritusega samalaadsete seas, kus võistlejad pidid kasutama arvutiprogrammi AutoCad ja sellega joonestades täitma neile etteantud ülesande. Sel aastal oli ülesandeks projekteerida jalakäijate sild.

Lisaks Kadrina keskkooli võistkonnale osalesid ka Tallinna tehnikaülikool, Tallinna tehnikakõrgkool ning esmakordselt külalisvõistkond Soome koolituskeskusest Salpaus Lahtist.

Võistluse patrooniks olnud riigikogu esimees Ene Ergma ütles võistlust avades, et ei kahelnud hetkekski, kui teda üheks reedeõhtuks Kadrinasse kutsuti, sest väärtuslikud oskused ja inseneriteadus on tema meelest just need märksõnad, mis meie ühiskonna tänased muinasjutusillad reaalsuseks aitavad luua.

Ürituse üheks eesmärgiks oligi CADrina arvutijoonestamise võistluse kaudu tutvustada ja propageerida noortele ja nende vanematele insener – tehniliste erialade tähtsust ning vajalikkust meie riigi jätkusuutlikkuse seisukohalt. "Vajame järjest enam kõrgelt haritud spetsialiste, kes tänases kiirelt arenevas ühiskonnas tuleksid toime kõrgtehnoloogiliste protsesside ja – masinate juhtimisega," kõneles Kadrina keskkooli direktor Arvo Pani. Kogu ettevõtmise kulgu oli uudistama tulnud hulk noori, sest võistkondade töö sujumist sai otseülekandena jälgida suurtelt ekraanidelt.

Pingeliselt kulgenud võistluse võitis Kadrina keskkooli võistkond koosseisus Markus Põder, Kalev Karp, Elar Rämmeld, jättes seega rändkarika teistkordselt koju.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles