Aasta parim triatleet ootab kärsitult suve

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja Tartu Milli triatloni poodiumil auhindu vastu võtmas ja võitjana finišis.
Kaidi Kivioja Tartu Milli triatloni poodiumil auhindu vastu võtmas ja võitjana finišis. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Juunioripõlvega hüvasti jätvale Kaidi Kiviojale oli lõppenud triatlonihooaeg üle ootuste edukas: eesmärgid said täidetud ning rohkemgi veel.


Sihvakas, alati naerunäoline   Kaidi Kivioja, kes meelsasti ka kergejõustiklastega rinda pistes staadioniringe mõõdab, tegi lõppenud hooajal Eestis nii triatlonis (ujumine, rattasõit, jooks) kui duatlonis (rattasõit ja jooks) esikohti võites puhta töö, rahvusvahelistel jõuproovidel tuli aga Euroopa karikasarja kokkuvõttes juunioride arvestuses neljandale kohale.

Lisaks saavutas rakverlannast Tallinna ülikooli tudeng Kaidi Kivioja suve lõpus 12. koha Uus-Meremaal peetud triatloni maailmameistrivõistlustel  (MM) juunioride konkurentsis, 2010. aastal Budapesti MMil oli konkurentidest aasta võrra nooremana startides saanud 50. koha.

Eesti Triatloni Liidu (ETL) hooaja pidulikul lõpetamisel Järvamaal Laupa mõisas valiti Kaidi kõiki neid saavutusi arvesse võttes aasta naistriatleediks.

“Ise poleks ma osanud ­Euroopa karikaetappide poodiumikohti või MMi 12. kohta küll oodata,” tunnistas Kaidi väga edukaks kujunenud spordiaastale tagasi vaadates. “Aga eks need tulemused tagas järjepidev töö, üksi seda ei saavuta, siinkohal tänan oma treenereid, vanemaid ja kõiki oma toetajaid.”

Kaidi sõnutsi sai ta eelmisel sügisel üliõpilasena tänu vabamale kooligraafikule mõnevõrra rohkem treenida ning ka treeningute kvaliteet tõusis, sest harjutas Tallinnas töötava treeneri otsesel juhendamisel. Suur edasiminek ujumises tuli tänu võimalusele treenida koos Kalevi ujumiskooli ujujatega.

“Tarmuka neiu sihiks on pääseda 2016. aastal Ameerika mandril peetavatele olümpiamängudele võistlema,” avalikustas Kaidit Rakveres ujumises juhendav treener Gunnar Tõnning aasta parimaks valitud triatleedi kaugeima eesmärgi. “Ta teeb selle nimel kõvasti tööd ning rahvusvahelises konkurentsis Euroopa karikavõistluste etappidel saavutatud esikolmikukohad on heaks alguseks olümpia tarvis vajalike punktide kogumisel.”

Järgmine hooaeg kujunebki noorele triatleedile mõnevõrra murranguliseks, sest ta pole siis enam juunioride klassi võistleja. See tähendab uut, poole pikemat triatlonidistantsi ja uusi konkurente. Olümpiadistants sisaldab 1,5 km ujumist, 40 km rattasõitu ja 10 km jooksu.

“Ei saa öelda, et treeningute mahtki nüüd poole võrra suureneks, aga kasvama peab see kindlasti,” arutles Kaidi. “Pean uue olukorraga kohanema, kõrgeid sihte esialgu seada ei julge. Aga jätkan sama suure pühendumuse ja armastusega, küll siis tulevad ka saavutused.”

Täpseid plaane Kaidil veel ei ole, ent kindlasti tahab ta osaleda U23 vanuseklassi tiitlivõistlustel, juunis Euroopa meistrivõistlustel Hollandis Holtenis ja septembris MMil Londonis.

Eriti rõõmustab teda aga see, et ühe tähtsa stardi saab suvel koduses Eestis teha: Tartus korraldatakse tänu aasta edendaja tiitli pälvinud endise triatleedi Ain-Alar Juhansoni suurele tööle üks Euroopa karikasarja etappidest.

“Eelmisel aastal seal toimunud Tartu Milli triatlon oli suurepäraselt korraldatud ja publiku kaasaelamine oli minu jaoks midagi täiesti uut: väga   lahe kogemus,” meenutas Kaidi. “Ma ei jõua suve ära oodatagi, et saaksin seal Euroopa tippseltskonnale konkurentsi pakkuda,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles