Eesti sooloartistid ja prantsuse diskorid soojendavad tumemuusikafestivali

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ig Noir.
Ig Noir. Foto: Erakogu

Reede, 7. detsembril õhtul, päev enne rahvusvahelist neofolk / dark folk / industrial muusika festivali Darkland Fire III, kütavad Art Hotelli hoovimajas publiku üles Eesti ühemehebändid The Diamond Blow ja Ig Noir ning prantslastest diskorid DJ Saiico ja DJ Lord Taki.

The Diamond Blow on Austraaliast Melbourne'ist pärit, aga nüüd Eestis elava ja tegutseva muusiku Abraham Kenny bänd, mille muusikas segunevad hoogsalt ja tantsuliselt new wave, synthpop ja glitter rock.

Ig Noiri nime taga peituv kodumaine, pisut Crash Test Dummiesi vokaali meenutava hääletämbriga sooloartist Remo Randver esitab omanäolist eksperimentaalset dark folki.

Ei tasu imestada, kui hiljem Art Hotelli hoovimaja vapub ja vibreerib, sest kaks tegijat prantslasest diskorit mängivad seal elektroindustriaali. Kel tantsujalg kaasas, see tantsib, aga võib ka niisama omale intellektuaalset tumedat tantsumuusikat kõrvade vahele lasta.

DJ Saiico ehk kodanikunimega Romain Baret kuulub DJ ja pidude korraldajana organisatsiooni “L'aigle mécanique”. Ta on pärit Prantsusmaalt Nice'ist, kuid praegu elab Helsingis ja mängib laias valikus tumedat tantsulist elektroonilist muusikat, seda peamiselt Soome pealinna klubis Infektio. Päevatööd teeb ta Helsingis prantsuse keele professori ametis.

DJ Lord Taki ehk Pierre-Yves Taczynski on samuti Nice'ist ja tuntud plaadikeerutaja Lõuna-Prantsusmaal. Ka organiseerib ta Cannes'is industrial-muusika festivali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles