Rakvere linnas omapäi uitavad lambad tekitasid elevust

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad.
Lambad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakveres Kreutzwaldi tänaval asuva OÜ Jaotusvõrk Virumaa piirkonna töötajaid tabas neljapäeva hommikul tööle tulles üllatus - asutuse kõrval muruplatsil nosis rohtu kolm rahulikku lammast.


Ka tunni möödudes ei olnud villakandjatel kavatsust lahkuda. Töötajad tegid loomadest pilti, mõni julgem käis neid paitamaski.

Osaühingus Jaotusvõrk andmesisestajana töötav Anne Janno ütles, et inimesi üllatas loomade sõbralik loomus ning ka see, et lambad omapäi suuremate majade juures uitasid.

"Varem pole siin lambaid küll näinud, täiesti üllatus oli," lausus Anne Janno.

Ettevõtte töötajad panid tähele, et villakandjatel olid numbrid korralikult kõrvas, ja eeldades, et loomad on kusagilt plehku pannud, võtsid nad ühendust veterinaariga, kes märgistuse järgi nende omaniku tuvastas.

Anne Janno sõnul tuli omanik lammastele enne keskpäeva järele, leivakott kaasas, ning villakandjad järgnesid talle kuulekalt.

"Ilmselt nende kodu väga kaugel ei olnud," ütles Janno.

Koht, kus lambad peatusid, asub linnaservas, kust pole kaugel juba valla territooriumile jäävad talumajapidamised, samas on ligiduses ka maantee ning tiheda liiklusega Kreutzwaldi tänav.

Ida-Eesti päästekeskuse Lääne-Virumaa päästeosakonna juhataja Jaak Kirsipuu sõnas, et päästjad käisid sündmuskohal, aga et lambad olid rahulikud, jäeti nad muruplatsile omanikku ootama.

Jaak Kirsipuu kiitis OÜ Jaotusvõrk töötajaid, kes käitusid väga targasti veterinaariga ühendust võttes.

Kirsipuu ütles, et kui inimestele jääb linnaruumis silma mõni metsloom, oleks sellest tark teatada telefonil 112.

"Koduloomadega tegelemine on eelkõige kohaliku omavalitsuse ülesanne, kuid ka päästeteenistus on võimaluse piires püüdnud sellistele juhtudele reageerida, eriti kui situatsioon on ohtlik," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles