Ringi liigub kummaline naine, politsei hoiatab

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaalmeedia lipulaevas Facebookis levib kiri, milles hoiatatakse Rakveres Moonakülas ringi liikuva naise eest, kes tuleb tuppa, pakub riideid ja nõuab seejärel raha.

Nii käis saladuslik naine Moonakülas ühe vanema naise ukse taga ja rääkis, et tal on ­väga külm ja sooviks soojasaamiseks natuke teed juua. Mõistagi lasti hädasolija sisse.

Veidi soojenenuna hakkas naine raha kerjama ja riideid pakkuma. Kui perenaine tunnistas, et tal pole sularaha, pakkus kutsumata võõras lahenduse, et mindaks koos sularahaautomaadist eurosid välja võtma.

See tundus juba kahtlane ja võõrustajal õnnestus soovimatust külalisest kuidagimoodi lahti saada.

Virumaa Teataja andis kirjeldatud juhtumist teada politseile. Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist rääkis, et korravalvuritele on tulnud mitu teadet maakonna eri paigus ringi liikuvast naisest, kes pakub müügiks esemeid.

Nii teatas teisipäeval Rakke asulas elav mees politseile, et tema ukse taha tuli pensioniabi pakkuv naine, kes valas riided suurest kilekotist põrandale ja nõudis nende eest 100 eurot.

Naine selgitas, et raha on vaja koju Lätti sõitmiseks.

Kui aga kutsumata külaline ­nägi, et mees raha ei anna, ­korjas ta riided kokku ja teatas, et auto ootab. Ja läinud ta oligi.

Politsei soovitab inimestel mõelda, kas on mõistlik võõrast inimest oma koju lasta. Alati võib paluda tülikal võõral lahkuda, ja kui ta seda ei tee, siis seadus lubab tülitaja ­väärteo korras vastutusele võtta. Kõigil on õigus teha ostu-müügitehinguid. Siinjuures soovitab politsei kaaluda, kas neid on mõistlik teha käest kätte ja võõraste inimestega, sest nii võib kergesti pettuse ohvriks langeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles