Juhtkiri: Tarvas tegi ajalugu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvas, kingi meile võit.
Tarvas, kingi meile võit. Foto: Arvet Mägi

Rakvere Tarva korvpallimeeskond, Lääne-Virumaa pallimänguvõistkondade lipulaev, tegi siinsele korvpallipublikule ülikauni jõulukingi, tuues Tartus peetud meeste karikavõistluste finaalturniirilt kaasa uhke võidukarika. Tarva pallurid muutsid elu kibedaks kõikidel tiimidel, kellega neil tuli karikateel vastamisi seista. Karismaatilise peatreeneri Andres Sõbra sõnutsi ületasid Tarva mehed neis kohtumistes teinekord iseendki, mängides võistluslikult ning enneolematult ühtehoidvalt.

Seega jõudis aastaid Rakveres rassinud treener Andres Sõber tänavu suure eesmärgini – esimest korda võitis ta Eesti korvpallikarika, seda just Tarvaga, kus põhiliselt mängitatakse kuut meest. See on kõva sõna, sest Kalev/Cramole näidati kindlalt koht kätte, ehkki vedas ka, et Tartu Rock oli enne üllatuslikult komistanud.

Karikavõidu näol on tegemist ajaloolise saavutusega, sest see on esimene suur võit klubi ajaloos. Seniseks tippuks oli Eesti meistriliigas 2010. aastal teenitud hõbemedal. Siis oli vastaseks ülitugev Tartu Ülikool/Rock ning toonast saagat mäletab iga Tarva poolehoidja, kes Rakvere spordihalli finaalmängu vaatama mahtus.

Sõber võib meile meeldida või mitte, kuid igatahes on ta oma teistmoodi meetoditega asjale lähenedes klubi käima pannud ja mehed mängima. Isegi nendest pigistab ta midagi välja, kes teistes klubides varjus olnud. Nagu ta ise ütles: võib panna ka külmkapi korvpalli mängima.

Karikavõit oli üks suur eesmärk, kuid kahtlemata oli teine tänavune suurvõit Sõbra jaoks see, et Eesti koondist juhendanud Tiit Sokk kutsus ta abitreeneriks. Ja Eesti võite meenutatakse tänaseni. Küllap oskas Sõber koondislasi omal moel üles kütta.

Tõsi, sel hooajal on korvpallipublikut olnud küll hõredalt, kindlasti aitaks, kui meeskonnas oleks võõrmängijate kõrval tegijate seas ka mõni oma poiss, nagu oli Kristo Saage või Rain Veideman, aga kust neid võtta. Rakvere korvpalli nõrk lüli ongi see, et puudub korralik järelkasv. Aga see ei vähenda Tarva ja Sõbra saavutusi.

Kas tänavusel hooajal Balti liigas karika võitnud ja nüüd Eesti karikavõistlusteltki kilbiga naasnud Tarva korvpalluritel jätkub püssirohtu uueks aastakski, et saaksime taas näha siinsamas kodusaalis lahinguid, mis peetakse Eesti meistrivõistluste kõige kirkamate medalite pärast? Ja lisaks veel heitlusi Balti liiga tipus? Hoiame pöialt ja loodame parimat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles