Roela piirkond kandideerib aasta küla tiitlile

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu avati Roelas käbikuivati.
Mullu avati Roelas käbikuivati. Foto: Arvet Mägi

Roela külade piirkond on üks viieteistkümnest, mis kandideerib aasta küla tiitlile.

Liikumise Kodukant projektijuht Aime Vilu ütles, et igast maakonnast on valitud üks küla või külade piirkond, mille on kandidaadiks esitanud maakondlikud organisatsioonid.
"Kandidaatide väljaselgitamiseks on kindlad hindamiskriteeriumid, samas teavad kohalikud organisatsioonid oma piirkonna külasid ja nende tegevust kõige paremini," sõnas Vilu.
MTÜ Virumaa Lootus on iseloomustanud Roela külade piirkonda jätkusuutliku ja tegusana. "Nad on olnud positiivseks eeskujuks maakonna teistele küladele just koostöö ja nii inimressursi kui ka rahaliste ressursside otstarbeka ja ökonoomse kasutuse osas," seisab iseloomustuses.
MTÜ Virumaa Lootus märgib, et eriti tugev on selles piirkonnas tahe midagi ise koos ära teha oma elukeskkonna parandamiseks omaalgatuse korras.
Roela külade piirkond ühendab Roela alevikku ja kümmet küla.
Liikumine Kodukant tunnustab tänavu aasta küla konkursi käigus tegusaid külasid kolmandat korda.
Aasta küla kandidaate külastab konkursikomisjon maist augustini. Võitja pärjatakse 7. augustil Eesti külade VIII maapäeval Tartumaal Rannus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles