Rakvere ja Tapa haiglas tõusis visiiditasu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere haigla
Rakvere haigla Foto: Arvet Mägi

Alates tänasest on mitmed haiglad tõstnud visiidi- ja voodipäevatasu.

Tapa haiglas on alates neljapäevast ambulatoorse eriarsti visiiditasu 4 eurot, kuid voodipäevatasu jäi Tapa haigla peaarsti Aivar Kuusiku sõnul siiski muutmata.

“Visiiditasu ei tõstnud me maksimummäärale, vaid tegime esialgu kompromisslahenduse, milleks on 4 eurot,” märkis Kuusik.

Kui seni oli nii Rakvere haiglas kui ka kõikidel eraarstidel visiiditasu suuruseks kehtiv maksimummäär 3,20 eurot, siis valitsus tõstis visiiditasu maksimummäära 5 euroni ja voodipäevatasu maksimummäära 2,50 euroni.

Sellest lähtuvalt on ka Rakvere haiglas ambulatoorse eriarstiabi visiiditasu 10. jaanuarist 5 eurot ning voodipäevatasu 2,50 eurot.

Visiiditasu ei võeta, kui ambulatoorset eriarstiabi ostutatakse rasedatele, alla kaheaastastele kindlustatud lastele, kui vältimatu ambulatoorse eriarstiabi osutamisele järgneb vahetu statsionaarteenuse osutamine ning juhul kui eriarstiabi määratakse kindlustatud isikule haiglasiseselt või mõne teise terviseasutuse eriarsti poolt.

Voodipäevatasu võetakse Rakvere haiglas maksimaalselt kümne haiglas oldud kalendripäeva eest ühe haigusjuhtumi korral. Voodipäevatasu ei võeta intensiivravi, raseduse ja sünnitusega seotud eriarstiabi osutamisel ning alaealiste puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles