Prokuratuur saatis 13 arvatavat narkoärikat kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnuainepakikesed.
Mõnuainepakikesed. Foto: Reuters / Scanpix.

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 13 inimest narkokuritegudes.


Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Innokenti Menšikov süüdistab grupi üht liiget ka Narvas asuva valuutavahetuspunkti röövimises, teatas ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk.



Prokurör Menšikovi sõnul organiseeris Gennadi (40) eelmisel aastal Narvas kaks iseseisvalt narkootikumide käitlemisega tegelevat gruppi, kelle käest käis läbi suures koguses erinevaid narkoaineid.



Esimesse gruppi kuulus peale Gennadi veel neli meest, kellest üks hankis narkootikume Tallinnast ning viis Narva ja teised hankisid narkootikume Venemaalt ja tõid üle riigipiiri Eestisse.



Teise gruppi kuulusid peale Gennadi veel kolm meest, kelle ülesandeks oli leida diilerid, kes hoidsid narkootilisi aineid ja müüsid neid lõpptarbijatele, kuid tarbisid osa narkootikumidest ka ise.



Prokuröri sõnul olid kogused ja raha, mis liikusid gruppide käes suured. Diilerid müüsid narkootikume nii suurtes kui ka väikestes kogustes edasi. Süüdistatavad ei piirdunud ainult ühe narkootilise aine turustamisega, vaid nende tegevus oli väga laiahaardeline ning nad käitlesid nii kokaiini, heroiini, marihuaanat, hašišit, ecstasyt kui ka niinimetatud "valget hiinlast".



Eriasjade prokuröri sõnul käis süüdistatavate käest kokaiin ja heroiin läbi sadade grammide kaupa ning amfetamiin ja hašiš kilogrammide kaupa.



Kriminaalasja raames on konfiskeerimise tagamiseks arestitud ka Gennadile kuuluv vara 900.000 krooni väärtuses.



Kohtueelse uurimise raames õnnestus politseinikel kindlaks teha, et üks diileritest on toime pannud mullu augusti lõpus Narvas Tuleviku tänaval asuva valuutavahetuspunkti röövi.



Nimelt tungis Vassili (44) mullu 22. augusti öösel valuutavahetuspunkti, kus ründas selle töötajat ning võttis kaasa ligi 197.000 krooni sularaha.



Politseinikud said Vassili kinnipidamisel temalt röövitud raha kätte.



"Kriminaalpolitseinike jaoks oli tegemist pikaajalise ja keeruka menetlusega. Arvestades menetlusaluste inimeste hulka ja nende tausta, saame öelda, et politsei tegevuse tulemus avaldus kuritegelikes ringkondades väga tuntavalt," ütles Ida prefektuuri kriminaalosakonna politseidirektor Rauno Võsaste.



Ida prefektuuri kriminaalosakonna narkokuritegude talituse komissar Valdo Arula lisas, et narkokuritegude talituse jaoks oli see üks suuremaid töövõite, mis nõudis palju kannatlikkust ja ressursse.



Enamust grupi liikmeid süüdistatakse narkootilise aine suures koguses grupilises ebaseaduslikus omandamises, valdamises ja edasiandmises, milles süüdimõistmisel näeb karistusseadustik ette kolme- kuni 15-aastase vangistuse.



Gennadit ja esimesse gruppi kuulunud Andreid (37) süüdistatakse ka narkootilise aine grupilises toimetamises üle Eesti piiri, milles süüdimõistmisel ähvardab mehi kuni 10-aastane vangistus.



Narkojõuke juhtinud Gennadit ähvardab aga vangistus kuni 20-aastat või eluaegne vangistus.



Seitse grupi liiget on praegu vahi all ning kaheksa süüdistatavat on varem kriminaalkorras karistatud.



Kriminaalasja hakkab arutama Viru maakohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles