Suvelavastused panustavad kokkuhoidu

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevased Vennad Lõvisüdamed Tim Leesnurm(vasakul) ja Karl Robert Saaremäe.
Tulevased Vennad Lõvisüdamed Tim Leesnurm(vasakul) ja Karl Robert Saaremäe. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Suvi toob Rakvere Teatri repertuaari kaks kokkuhoidvat uuslavastust: 5. juunil esietendub Rakvere pangamajas Jean Genet' "Toatüdrukud" ning 11. juunil Rakvere Rahvaaias Astrid Lindgreni "Vennad Lõvisüdamed".


"Majanduskriisi tingimustes on kokku hoidmine oluline nii majanduslikult kui sotsiaalselt," selgitab kokkuhoiupoliitikat Rakvere Teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe. "Majanduslikult hoiame kokku sellega, et ei võta suvelavastustega ette pikemaid rännakuid Rakverest välja, vaid oleme leidnud mängupaigad kodulinnas - ühe suvelavastuse mängukohaks on park, teisel pank. Sotsiaalses mõttes kokku hoidmisega tegelevad aga mõlemad lavastused sisuliselt - ühes näeme kokkuhoidvaid ja koos tegutsevaid õdesid, teises vendi."



Maailmakuulsa absurdikirjaniku Jean Genet' näidend "Toatüdrukud" on Rakvere Teatri jaoks juba kolmas suvine kohtumine lavastaja Hendrik Toompere juunioriga - varasematel aastatel on Toompere siin lavastanud Thomas Vinterbergi ja Mogens Rukovi "Pidusöögi" ning Tom Stoppardi näidendi "Rosencrantz ja Guildenstern on surnud".



"Toatüdrukutes" vaatleb Toompere koos teenijannadest õdesid kehastavate Tiina Mälbergi ja Ülle Lichtfeldti ning nende perenaist mängiva Anneli Rahkemaga tänapäevase glamuuri- ja kuulsuseihalusest küllastunud ühiskonna telgitaguseid. Skandaalsed keha- ja hingepaljastused Rakvere kesklinnas algavad 5. juunil.



Rakvere Teatri tagune Rahvaaed muutub alates 11. juunist aga muistseks Nangijaalaks, kus elavad teatri teise suvelavastuse "Vennad Lõvisüdamed" kangelased. Vendi Karl ja Joonatan Lõvisüdameid ootab siin ees ohtlik seiklus ning selleks, et päästa Kirsi- ja Kibuvitsaorud kurja Tengili käest, läheb tarvis kogu nende vaprust ja vennalikku ühtehoidmist.



Astrid Lindgreni tuntud jutustuse lavastab Üllar Saaremäe ja see on mõeldud nii suurtele kui väikestele seiklustehuvilistele. Lisaks etendustele kerkib Rahvaaeda muinasmaailm, kus leidub põnevaid tegemisi nii etenduste eel kui vaheaegadel.



Vendi Lõvisüdameid mängivad Jan Lucas Videvik või Tim Leesnurm ning Karl Robert Saaremäe. Lavastuses teevad kaasa Rakvere Teatri näitlejad ning kammerkoor Solare. "Vendade Lõvisüdamete" sündi saavad huvilised jälgida lavastuse loomepäevikust kirsiorg.wordpress.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles