Laupäeval toimub üleriigiline reid kulupõletajate tabamiseks

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng. Foto on illustreeriv.
Põleng. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu.

Homme korraldatakse mitme ametkonna koostöös üle-eestiline kontrollreid kulupõletamise keelust üleastujate tabamiseks, teatas päästeamet.Lisaks maapealsetele jõududele teostatakse ka õhuseiret.


Samuti kontrollitakse tuleohutusnõuetest kinnipidamist lõkke tegemisel.

Kulupõletajate tabamiseks korraldatud üleriigilises ühisreidis osalevad pääste-, keskkonna- ning piirivalve asutused. Samalaadseid reide teostatakse regulaarselt tuleohtlikul ajal ka edaspidi.

Kulupõletamise keelust üleastujaid ootab rahatrahv kuni 18 000 krooni, samuti tuleb kulupõlengu põhjustajal tasuda ka tekitatud keskkonnakahju. Tuleohutusnõuetele mitte vastava lõkke tegemisel võib trahvisumma ulatuda kuni 12 000 kroonini.

Tänavu on registreeritud ligemale 900 väljakutset kulupõlengutele. Kulutuli on nõudnud juba esimese inimohvri. Möödunud aastal oli ligi 2000 metsa- ja maastikupõlengut milles hukkus üks inimene.

Päästeamet palub inimestel jälgida, et ka nende naabrid kulu põletamise keelust kinni peaksid ega seaks ohtu teiste tervist ning vara.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles