Juhtkiri: Verd, higi ja pisaraid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Suurbritannia riigimees Winston Churchill lubas Teise maailmasõja keerisesse sattunud Inglise rahvale karmi otsekohesusega verd, higi ja pisaraid. See inglise riigimehe lause sai surematuks, sest sisaldas endas sõnu, millel on võimsust ja väge. Veri, higi ja pisarad ei jäta mitte kedagi külmaks.


Kui vaadata, milliseid lugusid inimesed internetist loevad, tuleb pärast äsjast traagilist liiklusõnnetust nentida, et midagi pole muutunud: inimolendit huvitab endiselt tõesti kõik see, mille võib kokku võtta kolme sõnaga: verd, higi, pisaraid.


Virumaa Teataja uudislugu liiklustragöödiast Laekvere vallas teenis internetikasutajatelt üle 400 kommentaari ja ligi 200 000 klikki.


Ei ütleks, et kõikidele kommenteerijatele ja lehelugejatele see õnnetus korda läks, kahtlemata tunti esmalt huvi, kellega on tegemist, kas pole enda lähedane või tuttav, kindlasti oli kaasatundjaid, kuid leidus ka parastajaid.


Kuigi avalikkus justkui nõuab meedialt rohkem positiivseid uudiseid, näitab tegelik elu hoopis midagi muud - uudishimu toitub vaid õnnetustest. See on küll inimesele omane, kuid ometi vastik.

Kui kirjutada midagi ilusat või positiivset, jääb tekst sageli tähelepanuta, pigem heidetakse ette kellegi või millegi reklaamimist.
Õnneks on olemas elus, seega ka meedias looduslik tasakaal, mille tulemusena ei kao elu ilusam pool mitte kuhugi ja leiab endale tarbijaid ja vaatajaid.
Ning lõpuks on kõik ikkagi igaühe enda valikute küsimus - mida ja kui palju tarbida, vaadata, kuulata, millele oma aega ja raha kulutada või hoopis kuhu investeerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles