Päästjad tabasid mitu seaduserikkujat

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Läinud nädalavahetusel korraldatud üle-eestilise kontrollreidi käigus tabasid erinevate ametkondade töötajad Virumaal kümme seaduserikkujat, neist kolm Lääne-Virumaal.


Kontrollreidil kulupõletamise keelust üleastujate tabamiseks kontrolliti ka tuleohutusnõuetest kinnipidamist lõkke tegemisel.



Lääne-Virumaal algatasid Ida-Eesti päästekeskuse inspektorid kolm väärteomenetlust, neist kaks Tapa linnas ja üks Rakveres. Peamiseks rikkumiseks oli lõkke süütamine tuulise ilmaga. Lisaks puudusid lõkete juures esmased tulekustutusvahendid.



Ida-Virumaal algatasid inspektorid seitse väärteomenetlust tuleohutusnõuete rikkumise eest lõkete põletamisel ning ühe väärteomenetluse kulupõlengu põhjustamise eest.


Peamisteks rikkumisteks olid lõkke süütamine tuulise ilmaga, lõkete juures


puudusid esmased tulekustutusvahendid, üks lõke oli jäetud järelevalveta ning üks oli tehtud hoonele liiga lähedale. Lisaks vestlesid inspektorid kohapeal viie lõkkepõletajaga, kellele selgitati tulega kaasnevaid ohte ning


tuleohutusnõudeid.



Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul keskkonnainspektsiooni ametnikud Lääne-Virumaal lõkete tegemisel tuleohutusnõuete rikkumisi ei avastanud.



Ida-Virumaal kontrolliti kahte lõket, millest üks ei vastanud nõuetele. Lõkkepõletaja suhtes algatati väärteomenetlus. Lisaks algatati väärteomenetlus ühe kulupõletaja suhtes.


Kulupõletamise keelust ja lõkke tegemisel tuleohutusnõuetest kinnipidamise kontrollimiseks korraldatakse reide ka edaspidi.



Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel on tuleoht Eestis suur ja lähipäevil püsivate kuivade ja soojade ilmadega tuleoht suureneb.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles