Euroopa päeval toimub Põhjakeskuses ohutusalane perepäev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetusse sattumise tunnet on võimalik kogeda rulluvas autos.
Liiklusõnnetusse sattumise tunnet on võimalik kogeda rulluvas autos. Foto: Eva Klaas

Lääne-Viru traumanõukogu koostöös Ida-Eesti päästekeskusega korraldab laupäeval, 9. mail kell 11-17 Rakvere Põhjakeskuses ohutusalase perepäeva "Turvaliselt Euroopasse?". Perepäeval osaleb üle 30 turvalisuse ja ohutusega seotud organisatsiooni.


Kell 10.30 algab osalevate organisatsioonide tehnika paraad Rakvere kesklinnast Põhjakeskusesse. Päeva juhib päästekeskuse koordinatsiooniteenistuse juht Maido Nõlvak.

Päeva avasõnad ütleb Põhjakeskuses Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm. Ohutusalaseid nõuandeid ja praktilist abi jagavad päeva jooksul enam kui 30 turvalisusega tegelevat organisatsiooni.

Näiteks saab nõuandeid kodu valvamise ja kindlustamise kohta, kuidas planeerida naabrivalvet ja oma kodu kaitsta. Kuidas ohutult liigelda ja reisida, anda esmaabi, hoiduda nakkushaigustest või kuidas ja kus saab analüüsida oma joogivett.

Filmitoas näidatakse erinevaid nii liiklus- kui ka tuleohutusalaseid filme.

Liiklusõnnetusse sattumise tunnet on võimalik kogeda rulluvas autos ning turvavööta sõitmise tulemusi turvavöö kaldteel.

Päevakavas on ka päästeala loomevõistluse maakondliku eelvooru paremate tööde autorite autasustamine.

Avatud on laste mängutuba, külas on päästekoer Nublu ja politseilõvi Leo. Esinevad Esteetika- ja tantsukooli õpilased, Tarvanpää tantsurühmad ning flamenko- ja mustlastantsutrupp Flamante.

Põhjakeskuse juures platsil saab tutvuda demineerijate tööga, alarmsõidukite tehnikaga ning jälgida politsei- ja piirivalvekoerte demonstratsioonesinemisi.

Päeva lõpetab kella 16 ajal algav politsei-, pääste- ja kiirabi ühisõppus, mille käigus toimub elupäästva esmaabi andmine liiklusõnnetuse korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles