Euroopa päeval ja emadepäeval heisatakse Eesti lipud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Laupäeval ja pühapäevale on Eestis lipupäevad. 9. mail heiskavad Euroopa päeva ning 10. mail emadepäeva tähistamiseks Eesti lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud organisatsioonid. Samuti võib Eesti lipu heisata kõikidel elu-, äri- ja büroohoonetel.


Euroopa päeval heisatakse täiendavalt Euroopa Liidu lipp riigikogu, presidendi, valitsuse, riigikohtu, riigikontrolli, õiguskantsleri, ministeeriumi, Eesti Panga, kaitseväe peastaabi, maavalitsuse, valla- ja linnavolikogu ning valla- ja linnavalitsuse hoonele või hoone juures asuvasse lipumasti.



Emadepäeva tähistatakse maikuu teisel pühapäeval. Emadepäeva tähistamine sai alguse 1907. aastal Ameerika Ühendriikides, kust see levis Euroopasse.

Eestis kogus emadepäeva traditsioon populaarsust alates 1923. aastast. Nõukogude ajal emadepäeva riiklikult ei tähistatud ning seda hakati Eestis taas avalikult tähistama 1988. aastal.

4. juunil möödub 125 aastat esimese sinimustvalge lipu õnnistamisest Otepääl. Eesti lipu ajaloo ja sünnipäeva kohta saab lugeda veebilehelt http://eestilipp.err.ee 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles