Festival „Koolitants 2013“ Jõhvi piirkondlik voor toob lavale pea 500 tantsijat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitants 2013.
Koolitants 2013. Foto: Egon Tintse

22. märtsil toimub Eesti suurima osalejate arvuga tantsufestivali "Koolitants 2013" Jõhvi piirkondlik voor. Jõhvi Kontserdimajas toimuval tantsupäeval on esindatud Tartumaa, Jõgevamaa ning Ida- Virumaa ja Lääne-Virumaa tantsijad.

Ühtekokku on laval 47 tantsu, millest 28 on Ida-Virumaa ning 6 Lääna-Virumaa juhendajate looming.

Piirkondlike tantsupäevade järel selguvad trupid, kes pääsevad edasi finaali. „Aprillis näeb Salme kultuurikeskuse laval umbes 90 tantsu, mida hindab täiesti uus žürii koosseis“, sõnas festivali projektijuht Ann-Marii Reiväli.

Piirkondlikke tantsupäevi on kokku neli, peale Jõhvi on need toimunud juba Võrus ning Pärnus. Viimane piirkondlik voor toimub sel pühapäeval Tallinnas.
Piirkondlikel tantsupäevadel kuuluvad žüriisse Semiir tantsukooli treener ning üks loojatest - SEMY, täisnimega Sergei Morgun. Lisaks veel koreograaf ja tantsuõpetaja Madli Teller ning MyFitness spordiklubide peatreener Eva Ottas.

Festival „Koolitants 2013“ toimub kolmes etapis. 15 maakondlikku vooru, 4 piirkondlikku vooru ning finaal, mis toimub 6.-7. aprill Salme Kultuurikeskuses. Edasipääsejad finaali selguvad 26.märtsil.


 

Copy
Tagasi üles