Triigi külas lõppesid torutööd

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppesid tööd, mille käigus rekonstrueeriti Triigi küla reoveetorustik ning rajati reovee survetorustik Triigist Väike-Maarjasse.

“Triigis ei ole eesvoolu, kuhu puhastist reovett puhastatud kujul suunata. Siiani toimus see puhastist pinnasesse immutamise teel. Kuna aga puhasti ümbrus on kaitsmata põhjaveega ala ja immutamine toimus sisuliselt karstiaukude läheduses, siis oleme juba üle kümne aasta planeerinud, et saaks seda reovett suunata Väike-Maarja puhastisse ja Triigi puhasti üldse ära likvideerida. Nüüd see asi nii toimibki,” selgitas OÜ Pandivere Vesi juhatuse liige ning Väike-Maarja abivallavanem Kaarel Moisa.

Lisaks reoveetorustike rekonstrueerimisele tuli selleks ehitada ka uus ülepumpla. Lisaks said võimaluse ühiskanalisatsiooniga liituda need külaosad, mis varem olid kanaliseerimata. Kuigi ehitustööd on lõppenud, tuleb teha veel haljastustöid ning korrastada teekatteid.

Väike-Maarja valla veeprojekti raames rekonstrueeriti ka Simuna aleviku kanalisatsioonitorustikke ning kaks ülepumplat, seal lõppesid tööd juba mullu, kuid osa haljastustöid jäi kevadeks.

Praegu käivad tööd Väike-Maarja reoveepuhasti rekonstrueerimisel ning samuti vee- ja kanalisatsioonitorustiku rajamisel Ebavere ja Müüriku külasse.

Kogu Väike-Maarja valla veeprojekti elluviimine läheb maksma umbes 2,5 miljonit eurot.

OÜ Pandivere Vesi oma­osalus on 24 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles