Ida politseiprefektuur jäi juhita

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt.
Aivar Otsalt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna hommikul mitmes kuriteos kahtlustatuna kaitsepolitsei poolt kinni peetud Ida prefektuuri juhi Aivar Otsalti asemele ei olnud täna ennelõunal veel kedagi prefektuuri juhtima määratud.


Politseiameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Anne Osvet ütles täna ennelõunal, et ei tea, kes Ida politseiprefektuuri juhib.



"Hommikul oli peadirektoriga juttu, aga veel ei otsustatud," sõnas Osvet ja lisas, et prefektuuri juht selgub läbirääkimiste käigus ja kindlasti prefektuur juhita ei jää.

Kaitsepolitsei pidas täna hommikul kinni Ida politseiprefekt Aivar Otsalti kahtlustatuna grupiviisilises omastamises, eraviisilise jälitustegevuse korraldamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning ebaseaduslikule jahile ja kalapüügile kaasaaitamises.

Kahtlustuse kohaselt omastas Otsalt nii Lõuna kui Ida politseiprefektuuri rahalisi vahendeid summas üle 10 000 krooni, kirjutatakse Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiteates.

Samuti kahtlustatakse Lõuna politseiprefektuuri ülemkomissar Raivo Kiiska Lõuna politseiprefektuuri vara omastamises summas, mille suurus jääb üle 10 000 krooni. Teda kahtlustatakse ka eraviisilises jälitustegevuses.

Kahtlustuse kohaselt korraldas Aivar Otsalt ebaseaduslikku jälitustegevust, püüdes sellega diskrediteerida Lõuna prefekti Tarmo Kohvi mainet.

Otsalti ülesandel tegeles sellega Lõuna politseiprefektuuri ülemkomissar Raivo Kiisk, kasutades isikuid, kellest kaks on praeguseks hetkeks kahtlustatavana kinni peetud.

Nii Otsaltit kui Kiiska kahtlustatakse lisaks eelnevale erinevate tulirelvade ebaseaduslikus käitlemises.

Samuti aitas Otsalt kaasa ebaseadusliku jahipidamise ja kalapüügi korraldamisele, millega tekitati keskkonnale oluline kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles