Kadrinas peeti laskevõistlusi Gustav Lokotari auks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum annab tänukirja laskevõistluste korraldamise idee algatajale Ants Rikbergile.
Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum annab tänukirja laskevõistluste korraldamise idee algatajale Ants Rikbergile. Foto: Heili Nõgene

Kadrina spordihoones peeti riigikaitseõppega koolide laskevõistlusi, mis olid pühendatud Virumaalt pärit Eesti tuntuimale laskesportlasele Gustav Lokotarile.

Koolide neljaliikmelised võistkonnad võtsid tulejoonel mõõtu õhupüssist ja sportpüssist laskmises püsti ja lamades 10 m ja 25 m distantsil. Relvad ja laskemoona kindlustas kaitseliidu Viru malev.
Parim õhupüssist laskja oli riigikaitset õppivate õpilaste arvestuses Britta Saar Rakvere gümnaasiumist. Parim sportpüssist laskja oli Meriliis Ojala Kadrina keskkoolist. Üldkokkuvõttes jagasid esimest ja teist kohta Väike-Maarja gümnaasiumi esimene ja teine võistkond 364 silmaga.

Lisaks võistlustele esitles Eesti Rahvuslik Field Target Assotsiatsioon laskmist õpilastele, riigikaitseõpetajatele ja koolijuhtidele. Võistluste laiendamiseks pani õla alla ka Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ning head koostööd tehti Kadrina vallavalitsusega.
Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Marge Lepiku sõnul loodetakse ühes koostööpartneritega kaasata riigikaitseõppureid ka teistest maakondadest, et võistlused laieneksid tulevikus üleriigilisteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles