Kohtla-Järve narkosõltlaste keskuse klientide arv kasvab

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Kohtla-Järve madala läve keskuses Allium täheldatakse, et kliendid on hakanud sagedamini käima. Kahes viimases kuus oli tavalisest sadakond visiiti rohkem, kirjutab

Põhjarannik

.



"Kui majandus oli tõusuteel, läks osa meie kliente Tallinna ja teistesse linnadesse, leidis seal tööd, sai motivatsiooni ning hakkas koguni oma eluviisi muutma," räägib Alliumi juhataja Vjatšeslav Akimov. "Nüüd hakkavad need inimesed tagasi tulema, peamiselt seetõttu, et nad on tööta jäänud."

Suurenenud on perede arv, kes tulevad keskusse koos lastega lootuses, et laps saab siin taldrikutäie putru ja kuuma teed.

Enamiku lugu on selline: seni kui vanemad elus olid, toetasid nad, nagu said. Pärast nende surma töötas üks narkosõltuvusega abikaasadest siiski kusagil, nüüd aga tööd ei ole, elatakse põhiliselt töövõimetuspensionist, kui seda on, ning lastetoetusest.

Keskuse töötajad märgivad, et kliendid on agressiivsemaks läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles