Repliik: Rahvusmustrite võidukas kevad

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Grünfeldt
Inna Grünfeldt Foto: VT

Laulu- ja tantsupeoaasta kevad on toonud muu­seumides ja rahva­rõivaraamatutes ajaloofaktidena seisnud rahvarõivamustritele uue hingamise: tä­navapilti on jõudnud seeliku­triibulised rahvuspapud, Mu­hu päti (= tikitud suss!) must­riga sokid, rahvusmotiividega sukkpüksid ja viimaks ka T-särgid.


Kõik nii ilusad ja omad, et tahaks igaühest midagi, ja veel parem kui kogu perele. Kui sukad-sokid ostetud, vee­reb pilk käisemustrilise särgi hinnalipikule.

Kirju masintikandiga kehakatted läheksid paraku kallimaks kui laulu- ja tantsupeopiletid kokku - kui just kõige kallimate kohtade kasuks ei otsustata ... Küllap saabki neid näha rohkem välismaalaste seljas. Mis on ju ka tore.

Aga alati võib võtta kokku oma rahvustunde, haarata nõela ja niidi näpu vahele ning mustriraamatu ette.

Peaasi on võtta tuld väärt ideest teisaldada meie imelised rahvusmustrid vanaema riidekapist loominguliselt tänasesse päeva ja neid uhkusega kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles