Grillimisvõistlusel osalesid Eesti sead ja serveeriti pärleid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina vallavalitsuse võistkond lisab võistlustööle peeneksjahvatatud pärleid.
Kadrina vallavalitsuse võistkond lisab võistlustööle peeneksjahvatatud pärleid. Foto: Eesti Grilliliit

Pühapäeval toimus Rakvere kirikuaias Eesti meistrivõistluste sarja maakondlik võistlus, kus selgitati Lääne-Virumaa meister grillimises.


Seitse tundi kestnud võistlusel osales 14 võistkonda. Võisteldi kahes voorus: Rakvere Lihakombinaadi maitsestamata searibi grillimises ja fantaasiaroa valmistamises.

Võistlustööde hindamine toimus vastavalt rahvusvaheliselt tunnustatud meetoditele, kohtunikena töötasid ribivoorus Eesti Grilliliidu ja võistkondade poolt nimetatud kohtunikud, fantaasiavooru töid hindasid ainult Eesti Grilliliidu kohtunikud.

Ribivooru võitis võistkond "Kärakas ja Rajakas", teise koha sai Kadrina vallavalitsusse võistkond ja kolmandat kohta jäid jagama võistkonnad "Pesakond" ja "Tamsalu Hea Tuju Hagar-Põmm-Eesti Suusatiimi grillivõistkond".

Fantaasiavooru võitis Kadrina vallavalitsus, teise koha sai AQVA ja kolmanda Rakvere ametikooli võistkond.

Kadrina vallavalitsuse võistkonna fantaasiavooru võidutöö nimi oli "Kahe šokolaadi fondant vaarikakastmes".

"Tegemist on nn restoraniklassikasse kuuluva portsjonitena valmistatava šokolaadikoogiga, mis on seest vedel ja väljast küps. Roa pidulikkuse rõhutamiseks kasutasime võistlusroa serveerimisel ehtsat ja väga väärtuslikku pärlitolmu, sarnaselt kasutatakse roogades ka kulda," selgitasid fantaasiavooru võitnud meeskonna liikmed Toomas Leedu ja Aare Purk oma loomingut.

Fantaasiavooru esitluse eripreemia pälvis Tamsalu võistkond "Tamsalu Hea Tuju Hagar-Põmm-Eesti Suusatiimi grillivõistkond".

Nii ribi- kui fantaasiavooru võitnud võistkond ja ka esitluse eripreemia pälvinud võistkond esindavad Lääne-Viru maakonda Türi rannas ja lauluväljakul 13. juunil toimuval lõppvõistlusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles