Üksikvanematel on oma portaal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Oja koos oma pojaga.
Kairi Oja koos oma pojaga. Foto: Erakogu

Eestis tegutseb MTÜ Üksikvanema Heaks eesmärgiga arendada ja hallata tasuta nõustamisteenust üksikvanemaile portaali

www.yksikvanem.com

vahendusel.


Lisaks plaanib MTÜ luua üleriigilised maakonnapõhised tugikeskused üksikvanemaile, et parandada last üksi kasvatavate vanemate emotsionaalset toimetulekut ning luua võimalus üksteisele toe pakkumiseks näiteks lapsehoidmise näol.



"Kuna mul on oma kaheaastase poja üksinda kasvatamisel päris suur kogemus, tekkis mõte, et ehk oleks millestki seesugusest teistel sarnases olukorras olijatel abi," ütles portaali algataja, psühholoogiharidusega Kairi Oja.



"Päris üksinda ma aga asja teha ei tahtnud, nii lõime selleteemalise ettevõtte hea sõbraga kahe peale. Temal on juriidiline haridus ning nõustame meie poole murekirjadega pöördujaid kumbki vastavalt oma erialale."



Meeskonnaga on liitunud ka turundusega tegeleja, projektikirjutaja ning veebihaldur. Portaali ehitamist alustati detsembrikuus, tänaseks on 198 registreeritud kasutajat.



"Plaanime oma teemaringi kindlasti laiendada, kõne all on hetkel ka maakondlike tugikeskuste loomine üksikvanemaile. Need oleksid siis n-ö kommuuni põhimõttel, võimaldamaks üksikvanemail üksteist nii emotsionaalselt kui praktiliselt toetada, näiteks kommuunipõhine lastehoid," selgitas Kairi Oja.



Samuti pakub MTÜ lisaks kirjalikule nõustamisele psühholoogilist individuaalnõustamist.



"Minu isiklik ootus on üles ehitada toimiv organisatsioon, mis suudaks pakkuda reaalset tuge ja abi sellele ühiskonnakihile. Tahaksin, et näiteks aasta pärast võiks sellest kõigest kasvada välja midagi üle-eestilist ning et asjal oleks kaaluandev roll meie ühiskonna kvaliteedi parendamisel," rääkis Oja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles