Lääne-Virumaa teetöölised osalevad toetusstreigil

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Virumaa Teede usaldusisik, Haljala piirkonna meister Koit Arula ja Eesti Ametiühigute Keskliidu Lääne-Virumaa oskaonna juht Toomas Sääsk (vasakul).
AS Virumaa Teede usaldusisik, Haljala piirkonna meister Koit Arula ja Eesti Ametiühigute Keskliidu Lääne-Virumaa oskaonna juht Toomas Sääsk (vasakul). Foto: Teet Suur

Eesti Ametiühingute Keskliit korraldab täna streigi kella 8 kuni 18. Streigiga nõutakse uue jõukohase kokkuleppe sõlmimist töötajate koondamis- ja töötuskindlustushüvitiste osas tööandjate, ametiühingute ja tööandjate vahel.



Toetusstreiga ühinesid täna hommikul kella 8-10 ka AS Virumaa Teed töölised.

"Me lihtsalt toetame - ei mingit plagudega lehvitamist ega pikette me ei korralda, kaks tundi lihtsalt seisame ja ei tee tööd," selgitas AS Virumaa Teede usaldusisik, Haljala piirkonna meister Koit Arula. Tema sõnul on streigiga ühinenud ettevõtte 71 töötajast ligi 60.

"Kõik ju ei saa streikida - me ei kahjusta tööandjat, teeme mõistuse piires ja tööandja on ka selles suhtes meiega solidaarne."

23. aprillil 2008 sai kolmepooleste läbirääkimiste tulemusena valmis uus töölepinguseadus, millest praegu on valitsus taganenud.

"Me nõuame läbirääkimiste taasavamist või töölepingu edasilükkamist paremate aegadeni, sest see ei ole mõeldav, et lähtutakse selgelt ühe poole, tööandja, huvidest. Tuleks tagasi võtta parandusettepanekud, seesama kurikuulus 518 SE, mis kajastab valitsusepoolseid muutusi, kus pole toimunud konsulteerimist, informeerimist tööturu osapooltega," rääkis Eesti Ametiühigute Keskliidu Lääne-Virumaa oskaonna juht Toomas Sääsk.

Kui Lääne-Virumaal on toetusstreik kahetunnise tööseisakuga, siis Sääse sõnul avaldab silmaga nähtavat mõju see, kui suuremates linnades täna ühistransport seisab.

Sääsk lisas, et tema andmetel on Lääne-Virumaal praegu üle tuhande ametiühingu liikme, aga kui olukord läheb kehvemaks, usub ametiühingute keskliidu piirkonna juht, et inimesi lisandub veel.

"Näiteks eile käisin autot tankimas, siis inimesed pöördusid minu poole ja ütlesid, et sooviksid samuti ametiühinguga liituda," märkis Koit Arula.

Esmaspäeval riigikogu õiguskomisjonis arutusel olnud töölepinguseaduse ja sellega seonduvate seaduste muudatusettepanekutes kokkuleppele ei jõutud ning selle käsitlemist jätkatakse täna komisjoni erakorralisel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles