Brigaadikindral Urmas Roosimägi tegeleb rahvusvahelise relvaäriga

, uudistejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Roosimägi sai endale kunagi hüüdnimeks Tapa Kuningas. Nüüd on ta volikogu esimees, keda ärritab ametnike ja poliitikute pinnapealsus.
Urmas Roosimägi sai endale kunagi hüüdnimeks Tapa Kuningas. Nüüd on ta volikogu esimees, keda ärritab ametnike ja poliitikute pinnapealsus. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

Tapa volikogu esimees brigaadikindral Urmas Roosimägi, kes, neli aastat tagasi pärast 34 aasta pikkust sõjaväeteenistust reservi tuli, tegeleb muu kõrval oma sõnul õhutõrjekomplekside ja muude relvade vahendamisega kolmandatesse riikidesse.

„Loomulikult on see huvitav ala, eriti, kui sa tegeled rahvusvahelisel tasemel. Sul peab olema nimi, sul peavad olema tutvused, sest niisama sind sinna sisse keegi ei lase. See pole kerge, sest iga leping võtab praktiliselt aasta aega,“ rääkis Roosimägi Virumaa Teatajale.

„See on hästi reguleeritud ala, loomulikult tegutsetakse ka mustalt. Aga mina tahan öösel rahulikult magada. Kui sa tegutsed seaduslikult ja mõtled kõik läbi, siis see on nagu iga teine äri. Mul on Eesti vabariigi poolt antud litsents tegutseda kolmandates riikides relvade vahendamisega,“ lisas reservis olev brigaadikindral.

Ta lisas, et kui üks tuttav temalt küsis, et miks ta just sellise äriga hakkas tegelema, siis küsinud ta vastu, et millega veel, kas oleks pidanud tomateid kasvatama hakkama.

Urmas Roosimägi pääses nelja aasta eest Tapa valla volikokku valimisliidu Valgejõgi nimekirjas. Ühtegi parteisse ta ei kuulu ega kavatse ka astuda.

Pikemat intervjuud Urmas Roosimägiga saab lugeda homses Virumaa Teataja paberväljaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles