Rägavere vallavanem süüdistab Põhja politseijuhti

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Vaheri isa Kaljo on Mõedaku suusabaasi looja.
Elmar Vaheri isa Kaljo on Mõedaku suusabaasi looja. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rägavere vallavanem Jüri Landberg süüdistab Põhja politseiprefekti Elmar Vaherit autoga Mõedaku suusaradadel sõitmises, prefekt tunnistab sõitmist, aga ei näe endal süüd.


Rägavere vallavanem Jüri Landberg rääkis, et märkas teisipäeva õhtul kella poole üheteistkümne paiku Mõedaku suusarajal sõitvat autot, mõni hetk hiljem õnnestus tal auto peatada ja selgus, et selle roolis oli Mõedakul suvitav Põhja politseiprefekt Elmar Vaher.


Landbergi sõnul helistas ta politseisse, sest ei teadnud, kes rooli taga on, politseist soovitati tal esitada juhtunu
kohta avaldus.

Vandaalitsejaid jätkub


"Ootasin terve päeva, et prefekt, kelle isa Kaljo Vaher on Mõedaku suusabaasi looja ja kes ka ise on aastaid suusabaasi kõrval elanud ja peaks teadma, mida tohib ja mida ei tohi suusarajal teha, võtaks minuga ühendust ja vabandaks," rääkis vallavanem.

Elmar Vaher võttis Jüri Landbergiga ühendust eile pärastlõunal pärast Virumaa Teataja sekkumist.
Landbergi sõnul palus prefekt küll juhtunu pärast vabandust, kuid rahule vallavanem sellega ei jäänud.

"Mulle tundub, et ta ei saanud ikka päris hästi kõigest aru," lausus vallavanem.

Põhja politseiprefekt Elmar Vaher ütles Virumaa Teatajale, et hindab kõrgelt vallavanema püüdlusi välja selgitada ja tabada suusaradade rikkujad.

"Olen ka ise kohaliku elanikuna ning endise suusaradade hooldajana koos kohalike inimestega mitmeid kordi metsas vandaalitsejaid korrale kutsunud," sõnas Elmar Vaher.


Tema hinnangul tuleb aga iga juhtumi puhul olukorda kainelt hinnata, sest alati ei ole tegemist pahatahtlikkusega.

"Antud juhul ei olnud tegemist vaenlasega, kes lõhub suusarada, vaid pigem sõbraga, kes ei ole ükskõikne suusabaasi käekäigu suhtes," lisas ta.

"Jah, tunnistan, et valisin seekord oma maakodusse sõiduks metsatee. Metsatee kasutamise kasuks julgesin otsustada, kuna tunnen kodumetsa hästi. Maapind oli kuiv ning autoga selle läbimine keskkonda ega radu ei kahjustanud," kõneles Vaher.

Asjatu tähelepanu

Politseiprefekti sõnul sõidetakse suvel suusarajal autodega ikka, ta tõi näiteks Mõedakul peetavad jooksuvõistlused, mille rajatähised veetakse suusarajale autodega.

"Austan sügavalt oma isa, endiste ja praeguste rajameistrite, seal hulgas ka enda kätetööd ning ei toimiks kunagi tahtlikult selliselt, et minu tegevus kuidagi loodusele kahju teeks," ütles Elmar Vaher ja lisas, et tal on siiralt kahju, et tema sõit maakodusse sellise tähelepanu osaliseks on saanud.

Rägavere vallavanem Jüri Landberg rääkis, et langetab otsuse politseile avalduse esitamise kohta pärast kohtumist Elmar Vaheriga, mis pidi toimuma eile õhtul.

Suusarajal autoga sõitmine ei ole seaduserikkumine, ka otsest keskkonnakahju prefekt Elmar Vaher ei tekitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles