Vallavolinikul lasub süüdistus väljapressimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla Virumaal tuntud ärimehe ning Lüganuse vallavolikogu rahvaliitlasest liikme Janek Lainjärve, kes hakkas uurimisandmetel väidetavalt vargalt kahjusummat omavoliliselt sisse nõudma ning sai selle eest süüdistuse väljapressimises.


Politsei uurimisandmetel sattus Lainjärv seadusega pahuksisse 2007. aasta 21. novembri pärastlõunal, kui tungis Kiviõlis Keskpuiesteel asuvas korteris kallale 26aastasele mehele.

Eeluurimisel kogutud tõendite järgi peksis Lainjärv kannatanut käte ja jalgadega näkku, vastu pead ning keha ja nõudis 35 000 krooni üleandmist.

Lainjärv lõpetas noormehe peksmise alles siis, kui kannatanu lubas talle poole tunni jooksul hankida 5000 krooni.

Uurimisandmetel nõudis Lainjärv kannatanult raha, kuna arvas, et noormees oli eelnevalt toime pannud varguse.

Politsei alustas Lainjärve suhtes kriminaaluurimist, mille kohtueelse menetluse lõppedes esitas prokuratuur talle süüdistuse väljapressimises.

Karistusseadustik näeb sellise kuriteo eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Praegu Lüganuse vallavolikokku kuuluva ning seal revisjonikomisjoni juhtiva Lainjärve süüasja hakkab arutama Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles