Rakvere ametikool koolitab Viru vangla noori

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Vangla õpperuum.
Viru Vangla õpperuum. Foto: Justiitsministeerium

Norra finantsmehhanismist rahastatud projekti "Eesti Vanglasüsteemi tugevdamine" raames algasid Viru vanglas täna kinnipeetavatele kutseõppekursused, kus osaleb kokku umbes 200 kinnipeetavat.


Justiitsministeeriumi teatel on projekti eesmärk aidata noortel vangidel omandada eluks vajalikke oskusi, et nad ei asuks vanglast vabanedes taas kuritegelikule teele.

Selleks pakutakse kuni 24aastastele kinnipeetavatele erinevaid kutseõppe võimalusi.

Toetuse abiga sisustati Viru vanglas kaasaegse tehnikaga kutseõppeklass kokkadele ja kondiitritele, arvutiõppeklass 16 arvutikomplektiga ning klassiruum keskkonnatehnika lukksepa eriala õpetamiseks, kokku ligi kolme miljoni krooni eest.

Vange koolitavad Rakvere ametikool ning Narva kutseõppekeskus.

Projekti raames viiakse läbi keskkonnatehnika lukksepa, arvuti algõppe, projekteerimisprogrammi "Auto-Cad", keevitaja ning toiduvalmistamise kursused.

Kursuste lõppedes väljastavad koolid noortele vangidele vastava eriala kursuse läbimise kohta tunnistuse. Seeläbi avardatakse kinnipeetavate võimalusi peale vanglast vabanemist tööturule sisenemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles