Päästjad otsivad Rakveres ja Vajangul ujuma läinud inimesi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silla tänava tiik.
Silla tänava tiik. Foto: Eva Klaas

Täna kell 18.26 sai Päästeamet teate, et kaks vanemat meesterahvast läksid ujuma Rakvere Silla tänava tiiki,neist üks aga on juba tükk aega kadunud.

Kadunuks jäänud meest otsivad Rakvere päästekomando päästjad ja kaks tuukrit Võsult.


Kuigi tiigi tammi väravad on avatud ja veetase langenud, segavad päästetööde juhi sõnul otsinguid vetikad ja vee halb läbipaistvus.

Pärast kella kümmet õhtul said tuukrid tiigi juures olnud inimeselt taskulambi,tuukrite sõnul on lambist küll palju abi, kuid tiigi põhja ei näe nad sellest hoolimata.

Ida Politseiprefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul ei olnud kell 22.45. otsingud veel lõppenud.

Täna õhtupoolikul jäi kadunuks ka Tamsalu vallas Vajangu küla vanasse karjääri kohalikku supluskohta ujuma läinud noormees. Ida-Eesti Päästekeskus sai teate uppuvast inimesest kell 18.51.

Sündmuskohale saadeti kolm päästeautot Väike-Maarja, Kunda ja Vajangu päästekomandodest, operatiivkorrapidaja, kiirabi ja tuukrid.
Päästjate sündmuskohale jõudes inimest enam näha polnud.

Pääste- ja otsingutööde käigus leiti kell 22.25 veest uppunud 25- aastane noormees.

Päästeameti pressiesindaja Marek Simulman pani inimestele südamele, et kui seltskonnaga ujuma minnakse, tuleks kindlasti üksteisel silm peal hoida. Kui võimalikust uppunust teatakse alles mitu tundi hiljem, ei ole teda enam võimalik päästa.

Samuti soovitab Päästeamet kui vähegi võimalik, kasutada ujumiseks ja suplemiseks avalikke randu, kus tegutseb vetelpääste. Eriti oluline on see siis, kui ujumisoskus ei ole väga hea.

Ametlikel andmetel on tänavu Eesti veekogudes uppunud juba 31 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles