Narva tahab kultuurikeskuse maha müüa

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik andis sihtasutusele Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus üle ligi 137 hektarit maad Narva linnas.
Riik andis sihtasutusele Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus üle ligi 137 hektarit maad Narva linnas. Foto: Mihkel Maripuu

Narva linnavõimud kavatsevad kultuurikeskuse Geneva praegusele rentnikule 11 miljoni krooniga maha müüa, kirjutab Ida-Virumaa ajaleht

Põhjarannik.

2004. aastal anti kultuurikeskus pikaajalisele rendile OÜ-le Geneva. Linnavolikogu kiitis Geneva juhi Jevgeni Fjodorovi väljapakutud äriidee heaks: laiendada keskuse kultuurilis-meelelahutuslikku tegevust ja muuta elanike vaba aja veetmise võimalused mitmekesisemaks.

Seejuures pidid vähenema linna enda kulutused keskuse ülalpidamiseks. Geneva lubas muu hulgas rajada ka tänapäevase kinosaali ja lastekohviku ning jätta alles kultuurikeskuses tegutsevad loomekollektiivid, sealhulgas linna sümfooniaorkestri ja lasteteatri Ilmarine. Edaspidi aga ei haakunud loomekollektiivid ja teater Ilmarine Geneva tegevusega ning olid sunnitud hoonest lahkuma.

2039. aastani kehtiva rendilepingu kohaselt kohustus Geneva kasutama talle rendile antud kinnisvara kultuurikeskusena, samuti investeerima sellesse 2013. aastani 20 miljonit krooni. Narva linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Tamara Luigase sõnul on Geneva praeguseks hoonesse investeerinud 4,5 miljonit krooni.

Luigas ütles Põhjarannikule, et saadikute komisjon otsustas toetada Geneva taotlust ning müüa talle kultuurikeskuse hoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles