Virumaal algab suitsuandurite kontroll esmaspäeval

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistika järgi ligikaudu viiendik kõikidest Virumaa hoonetulekahjudest leiab aset kasutuseta ehitistes.  Pilt on illustratiivne.
Statistika järgi ligikaudu viiendik kõikidest Virumaa hoonetulekahjudest leiab aset kasutuseta ehitistes. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi.

Ida-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo inspektorid alustavad esmaspäeval suitsuanduri etteteatamisega kontrolle Lääne- ja Ida-Virumaal.


Alates 10. augustist alustavad tuleohutusbüroo inspektorid Ida-ja Lääne-Virumaal suitsuanduri olemasolu kontrolle.

Plaanitavast kontrollist teavitatakse eelnevalt korteriühistut, kes peaks informeerima sellest korteriomanikke. Ühistu puudumisel lepitakse suitsuanduri olemasolu kontrollimise aeg kokku korteriomanikuga.

Esimeses järjekorras pööravad inspektorid tähelepanu hoonetele, milles on juba tulekahju aset leidnud, kahe ja enama korrusega puidust elamutele ning ühiselamu tüüpi eluhoonetele.

Päästeseaduse kohaselt peavad korterite ja elamute omanikud või kasutajad kontrollijad sisse laskma.

Päästeametnikel on seljas vorm ning enda isiku tuvastamiseks kaasas hologrammi ja fotoga töötõend. Töötõendit on õigus nõuda ka eelnevalt kokkulepitud külastuse puhul.

Kui on kahtlus, et tegemist ei pruugi olla päästeametnikuga, on inimestel võimalus helistada päästeala infotelefoni numbril 1524 ja küsida, kas sellise nimega inimene töötab päästeteenistuses.

Päästeala infotelefonilt 1524 saab abi ametnike kontaktide, kodukülastuste, suitsuandurite ja teiste tuleohutust puudutavate küsimuste korral.

Kõnedele vastatakse ööpäevaringselt eesti ja vene keeles ning numbrit saab valida nii mobiil- kui ka lauatelefonilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles