Ülikoolid tunnustavad ISICut ametliku üliõpilaspiletina

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISIC üliõpilaspilet.
ISIC üliõpilaspilet. Foto: EÜL

Rektorite Nõukogu (RN) juhatus tunnustas täna tehtud otsusega


ametlikult Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) poolt Eestis välja antavat rahvusvahelist ISIC üliõpilaspiletit.

RN juhatuse esimehe, Tartu Ülikooli rektor Alar Karise sõnul on ISIC kaart populaarne üliõpilaste ning õppejõudude hulgas ning kaardiga on tehtud Eestis arendustööd, mis on silmatorkav ka rahvusvahelises
kontekstis.

EÜLi juhatuse esimehe Joonas Pärensoni sõnul on tunnustus oluline kogu Eesti üliõpilaskonnale. „ISICut kasutavad Eestis igapäevaselt kümned tuhanded tudengid, kelle jaoks on kaart on oluline üliõpilase staatust tõendav dokument.

Meie eesmärgiks on muuta ISIC maailma parimaks
üliõpilaspiletiks kasutusvõimaluste mugavuse ning
soodustustevõrgustiku suuruse poolest. Soovime tänada kõiki tudengeid kellelt oleme saanud tagasisidet ning ettepanekuid uute kaardilahenduste arendamise osas," märkis ta.

ISIC üliõpilaspiletit on Eestis väljastatud alates 1993. aastast.

Eesti oli esimene riik maailmas, kus 1999. aastal hakati väljastama ISIC õpilas- ja üliõpilaspileti ning pangakaardi liitkaarte.

Alates 2008. aastast väljastatakse Eestis puutevaba kiibiga varustatud ISIC õpilas- ja üliõpilaspileteid, mis võimaldavad kasutada pileteid näiteks raamatukogu-, söökla- ja läbipääsukaardina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles