Viru Joogid lõpetab tegevuse

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Limonaad.
Limonaad. Foto: Coverland Eesti AS.

ASi Tallinna Karastusjoogid tütarettevõte Viru Joogid lõpetab müügi tuntava vähenemise tõttu tootmistegevuse, mis jätab tööta 20 inimest. Karastusjookide tootmine viiakse Jõhvist üle Rapla külje all asuvasse tehasesse, kirjutas Põhjarannik.

Ilma poolest on parem suvi kui eelmine, aga mis seal salata - majanduslangus on oma töö teinud ja meie müügimahud on eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes peaaegu poole võrra vähenenud," tõdes ASi Viru Joogid tegevdirektor Raivo Randmäe.

Ta lisas, et kuigi kannatanud on ka eksport, on olnud drastilisem kukkumine just kodumaisel turul. Kõige rohkem on vähenenud limonaadide müük, mis moodustavad põhiosa Viru Jookide toodangust. "Inimene valib: leivapätsi ta peab lauale saama, piimapaki ka, aga limonaadi võib ta jätta ju ostmata," tõi Randmäe võrdluseks.

Umbes 35 protsenti Viru Jookide toodangust jõuab Leetu ja Lätti, kuhu turustatakse põhiliselt siidreid ja long drink'e, märkis Viru Jookide finantsjuht Ruthi Kiir.

"Koostöö Läti ja Leeduga on tegelikult väga hea, aga sellest on vähe abi, kui nendel on ka mõõn. Ja kerge karastusjoogiga turul olla on üldse raske. See ei ole toode, mille pealt on tohutult võimalik teenida," rääkis Randmäe.

Mullu oli Viru Jookide tootmise maht 3,8 miljonit liitrit - 15,6 protsenti vähem kui 2007. aastal.

Arvestades kujunenud majandusolukorda, tegi omanikfirma otsuse tootmistegevus Viru Jookides hiljemalt 5. oktoobriks lõpetada. Tootmisressursside paremaks kasutamiseks ja kulude kokkuhoiuks viiakse gaseeritud jookide tootmiseks vajalikud seadmed üle ASi Valtu Vein, seisab ASi Tallinna Karastusjoogid nõukogu otsuses.

"Kaht tehast on raske üleval pidada: meil ei ole talvel tööd ja Valtul suvel," mõistab Randmäe omanike otsust. "Hakkame ilmselt järgmisel või ülejärgmisel kuul tehast ära kolima. Toodame nii kaua, kuni Valtus on see asi käima jooksnud."

Peagi töötuks jäävatele inimestele kutsuti töötukassa esindaja selgitama, millised on nende edasised võimalused. "Püüame seda teha nii valutult kui võimalik. Viru Jookides on inimesi, kes on siin juba 20 aastat töötanud," rääkis Randmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles