Vanim kooliraadio peab sünnipäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõlmekadt tagareas: Rasmus Paulus, Linda Tali, Rain Randver, Ade Piht. Ees: Rauno Viltrop, Jaana Liina Viktor, Sebastian Koljak ja Rail Ageni.
Sõlmekadt tagareas: Rasmus Paulus, Linda Tali, Rain Randver, Ade Piht. Ees: Rauno Viltrop, Jaana Liina Viktor, Sebastian Koljak ja Rail Ageni. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti vanim tegutsev kooliraadio Tapa güm­naasiumi Sõlm tähistab oma 30. tegevusaasta täitumist. Sel puhul korraldavad nad kooliõuel peo, ku­hu kutsuvad ka teisi noo­ri koolialgust tähistama.


Sõlmekad jõuavad hommikul kooli, teevad raadioruumi ukse lahti, panevad arvuti tööle. Teisel vahetunnil saab kooliraadiost kuulda ilmast, uudiseid, samuti palju muusikat. Viimane kord minnakse eetrisse pärast viiendat tundi.


Ühel või teisel moel ja erinevad raadiohääled on gümnaasiu­mi koolipäevi täitnud juba viimased 30 aastat, tänast Sõlme kujundavad üheksa koolinoort.

"Räägime kõi­gest, mis meile huvi pakub ja mis võiks teis­tele huvi pakkuda," võttis Jaa­na Liina Vik­tor, keda teised nimetavad põhibossiks, kokku valdkonna, mi­da eetrist kuul­da võib.

Tehakse erisaateid, arutletakse teemadel, mis hetkel olulised, ning mängitakse muusikat, mida teised foorumist saavad küsida. Teada on ka mõningad õpetajate lemmiklood, mida vahel lastakse.

Mõnikord on koolietendustele taustaks vaja heliefekte, näiteks tuult. Mitmekesiselt, üllatuslikult ja lustiga Sõlmes iga päev tegutsetaksegi.

Sõlmekateks ristiti kooliraadio tegijad juba päris alguses, ja nii see on jäänud. "Meil on suur kohustus, kui vaadata ajalugu. Kooliraadio on olnud aktiivne 30 aastat ja meil on väga suur au olla 30. aastal sõlmekad. Peame hoidma, mida meie "esivanemad" teinud on," raporteeris Jaana Liina.

Kooliraadio 30. sünnipäeva puhul oodatakse Tapa gümnaasiumi sisehoovi sel reedel aga kõiki, kel soov koolialgust toreda peoga tähistada.

Kell 19 algaval üritusel astub soojendusbändina üles Koolibänd 2009, kus musitseerivad kooliraadio liikmed. Pärast seda esineb kohaletulnutele ansambel Traffic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles