Raigu külas elab palju töökaid talupidajaid

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Järvamägi.
Piret Järvamägi. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Raigu küla iseloomustavad korras põllud ja veisekarjad, seal on tosin maja ja neljas peres elatutakse osaliselt või täielikult talupidamisest.


Raigu küla asub Väike-Maarja vallas, Kiltsi lähedal. Kõigis kaheteistkümnes talus käib elu.


Loomatohtrina töötava taluperenaise Piret Järvamägi talus on enam kui paarikümnepealine veisekari, umbes sada hektarit viljapõldu, mesilinnud ja hobused.

"Hobused on minu hobi, lapsest saadik on mulle need loomad meeldinud. Ise käin natuke ratsutamas, samuti tuttavad ja lapsed," räägib Järva­mägi.

Talus elab ka venna pere. "Minul on hobused, käin tööl ja hoolitsen aia eest, vend on see, kes majandab lehmadega ja kellel on viljapõllud," jätkab perenaine.

Muidugi aidatakse üksteist, sest kõik tööd tehakse ära oma perega ja võõrast tööjõudu praktiliselt ei kasutata, ja kui, siis harva hooajatöödel.

Parajasti puhastavad Pireti vennatütar Liis ja õetütar Anni sibulaid. "Nad tahavad tööd teha küll, et pärast ratsutama saada, see on üks, mis motiveerib," osutab perenaine tüdrukutele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles