Repliik: Fotojaht looduses

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Uuspõld.
Katrin Uuspõld. Foto: Virumaa Teataja

Fotokunst on jõudnud rahva sekka. Hetki saab jäädvustada isegi telefoni fotosilma abil, rääkimata väikestest digi­kaa­meratest, mis on pea kõigile tahtmise korral taskukohased ning pildi tegemine vähemasti "auto"-režiimil imelihtne nii väikelapsele kui vanaemale.


Kel professionaalsem kirg, see soetab juba suuremaid, kallimaid ja paremaid aparaate, jälgib valgustingimusi, vahetab objektiive, tassib kaasas statiive.



Lisaks perekondlike sünd­muste, reiside ja niisama huvitavate nähtuste talletamisele on üha populaarsemaks muutumas looduses fotoaparaadiga käimine.



Ja mis selles halba - vastupidi, väga hea, kui saab arvutisse ja paberile kauneid ja huvitavaid fotosid, mis meenutavad mõnusalt veedetud päeva, ilusaid paiku. Pealegi õpib läbi fotosilma paremini ümbrust märkama ja kogu protsess on väga nauditav.



Aga kui eesmärgiks saabki vaid tulemus iga hinnaga, kui hea kaadri jäädvustamiseks palutakse kaaslasel linnuparv õhku ehmatada või häiritakse loomi, siis tekib küsimus, miks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles