Liikluseeskirja keeruliseks pidav ärinaine jätkas juhiloata sõitmist

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Caro/Scanpix.

Eile karistas Viru maakohus viiepäevase arestiga mootorsõiduki juhiloata sõiduga korduvalt politseile vahele jäänud 34aastast Enet, kes teatas kohtus, et autokool jäi liiga keerulise teoreetilise osa tõttu lõpetamata.


Teisipäeva hommikul kella veerand kaheksa paiku märkas Rakvere politseipatrull Haljala vallas Tallinna-Narva maantee poole sõitmas Volvo maasturit, mille roolis tundisd mundrikandjad ära tuttava naisterahva Ene.



Naist on korduvalt karistatud autoga juhiloata sõitmise eest. Alates 2007. aastast on Enel maksmata liiklusrikkumiste eest määratud trahve 20 000 krooni ulatuses.



Kui politsei teisipäeval Ene roolitud sõiduki järjekordselt kinni pidas, väitis naine, et pole autot juhtinud. Rakvere politseiosakonnas keeldus bravuurselt käitunud naine menetlustoimingutest.



Kolmapäeval Viru maakohtu Rakvere kohtumajas peetud istungil tunnistas Ene, et tõepoolest juhtis eelmisel päeval autot, sest tal oli vaja sõita Tallinnasse ehitusobjektile. Samuti väitis kohtualune, et pärast viimast juhiloata sõitmist jaanuaris on ta palganud autojuhi, kellega saab ringi sõita ja äriasju ajada. Naise väitel oli sohver 1. septembril hõivatud.



Kohtus politseiniku esitatud küsimuse peale Ene sõiduoskuse kohta, vastas naine, et sõidab hästi, kuid autokool jäi liialt keerulise teoreetilise osa tõttu lõpetamata.


Jaanuaris peetud kohtuistungil palus Ene, et talle aresti ei määrataks, sest teda ootab kodus kolm last. Siis seadusesilm naisele halastas. Karistuseks määratud rahatrahv Ene käitumist paraku ei muutnud.



"Mõned rikkujad loodavad lihtsameelselt, et pääsevad karistusest eitades teo toimepanemist," kommenteeris juhtunut Rakvere politseiosakonna komissar Margo Kukk. "Selline arvamus on ekslik ja politsei taotleb ka edaspidi vastutustundetu liikluskäitumise korral karistuseks aresti."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles