Uudeküla ragbimängijad heitlesid Inglise lõvikoopas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ragbimeeskond (sinises) ei tundnud inglaste ees nende koduväljakul aukartust ja näitasid sisukat mängu.
Eesti ragbimeeskond (sinises) ei tundnud inglaste ees nende koduväljakul aukartust ja näitasid sisukat mängu. Foto: Tanel Akõlov

Vaid 105 elanikuga Uudeküla võiks kuuluda Guinnessi rekordite raamatusse, sest külal on nii oma jäähokimeeskond kui ka ragbikoondis, kelle neli liiget katsusid Eesti koondise koosseisus jõudu Inglismaa ragbimängijatega.


Ragbimängijate hiljutisel võistlusreisil Inglismaale oli Eesti koondises neli läänevirulast: Uudeküla Bulldogsi mängijad Karmo Lomp, Harles Tiitsmaa, Alo Leek ja Sergei Timoskov.


Teekond kolme minibussiga kulges läbi Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Hollandi, Belgia ja Prantsusmaa ning sõit kestis kokku 40 tundi.

"Tonbridge'is tutvusime kohaliku ragbiklubiga Tonbridge Juddians, kus mängivad profisportlased. Meile tutvustati nii väljakuid kui ka klubihoonet," rääkis Uudeküla Bulldogsi treener ja Eesti ragbikoondise kapten Petrik Mõttus.

Õhtul läks nende meestega mänguks, maksvusele pääses elukutseliste ragbimängijate paremus 94:7.

"Rahvast oli kohalike sõnul vaatama tulnud enneolematult palju," lisas Mõttus.

Järgmisel hommikul sõideti Londonisse, kus eestlastele korraldati ekskursioon Inglismaa suurimal, Twikenhami ragbistaadionil, mis mahutab 82 000 pealtvaatajat.

Õhtul sõitis Eesti ragbikoondis Folkestone'i, et valmistuda järgmisel päeval toimuvaks sõpruskohtumiseks Inglise kurtide meeskonnaga, millel rohkem kui paarikümneaastane ajalugu.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles