Uus viirus püüab inimesi tööpakkumisega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti
Arvuti Foto: SCANPIX

Neljapäeval hakkas levima e-kiri, mis näib paljude tuntud firmade nimel tööd pakkuvat. Kirjas palutakse inimestel lingile klikata, seda tehes saab inimese aga oma arvutisse viiruse.


Selge on see, et ükski nendest firmadest sellisel kujul tööd ei paku, veel vähem saadavad nad viirusega nakatunud linke.

CERT Eesti infoturbe ekspert Tarmo Randel räägib: "Masu-aeg sunnib vahavara levitajaid kiirelt võõrkeeli omandama. Alates eilsest äheldati pangakoode ja muud isiklikku infot varastava troojalase Zeus rünnet Eesti elanikele. Nimelt saadeti e-postiaadressidele
eestikeelne positiivses noodis kiri, milles pakuti töökoha
kaotanutele tasuta võimalust leida töökoht või tõsta
kvalifikatsiooni. Kirjas olev veebilink viib võimaliku ohvri
spetsiaalselt ette valmistatud veebileheni, millelt kostitatakse külastaja brauserit nakatamise "kokteiliga"".

Randel lisab: "Üks võimalus nakkumist ära tunda on see, et arvuti taaskäivitab end paarikümne sekundi jooksul. Antiviirused pahalast arvutisse paigutavat koodi kahjuks kergesti ära ei tunne - kindlaim viis nakatumist vältida on mitte klikkida kahtlaste e-kirjadega kaasa tulnud linke".

Kirja tekst ütleb: "Ärge kaotage lootust. Tasuta aitame Teil uue tookoha leida. Samuti pakume kvalifikatsiooni tõstmise kursusi. Meie tööandjad: EMT, ELISA, TELE2, MICROSOFT, SYMANTEC ja palju... (järgneb link)."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles