Vinni avas kooskäimiseks eakate päevakeskuse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni päevakeskuse avamine.
Vinni päevakeskuse avamine. Foto: Meelis Meilbaum

Eile avati pidulikult Vinni päevakeskus, mis mõeldud eelkõige eakatele ja puuetega inimestele kooskäimise ja tegutse­mise kohaks.


"Pajustis on küll eakate kokkusaamiskoht, aga paljud ei käi seal. Samas paistab, et Vinnis on rohkesti õpihimulisi inimesi, sest õppimisvõimalus­te kohta on küsitud. Nagu üks proua ütles, et paberarvet enam ei anta, on e-arve, aga te­ma ei oska sellega midagi teha," rääkis Vinni valla sotsiaaltööspetsialist Tiiu Ivanova.

Ruumid on sobilikud loengute pidamiseks, ringide töö korraldamiseks, teisel korrusel on sisse seatud sirmiga eral­datud nõustamisruum.

Kuigi ruumid on mõeldud eelkõige eakatele ja puuetega inimestele, ei ole päevakeskuse uksed ka noortele suletud.

Vinni valla sotsiaalnõuniku Mirjam Selli sõnul on aga vallas hästi palju noortemaju, mis noortele rakendust pakuvad.

Rohkem püüavad nad tähelepanu pöörata siiski puuetega inimestele, sest nende suhtlemine ülejäänud kogukonnaga on Selli arvates seni nõrk olnud, millest on väga kahju.

Vinni valla elanik Anne Mitt ootabki päevakeskuselt kõige rohkem eakatele suunatud arvutiõpet, et oma asjaajamistega toime tulla.

Päevakeskuse ruumide renoveerimine läks maksma 1,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles