Näidislaskmised suurendasid ajateenijate kindlustunnet

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppustele sõitvad ajateenijad.
Õppustele sõitvad ajateenijad. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kaitseväe keskpolügoonil korraldatud näidislaskmisi vaatas tänavu üle 1000 pealtvaataja, kellest suurem osa olid Kirde kaitseringkonnas logistika- ja sidepataljonides kohustuslikus ajateenistuses olevad noormehed. Lisaks said "mürskude muusikat" kuulata ka Tartu ülikooli kosmose- ja militaartehnoloogiate töörühm, Tapa vallaametnikud ning kaitseliidu liikmed.

Näidislaskmisi korraldatakse keskpolügoonil juba kolmandat korda ning ürituse peaeesmärk on tutvustada ajateenijatele Eesti Kaitseväe relvastust.

Ka tänavu kasutati näi­dislaskmistel nii püstoleid ja automaate kui kuulipildujaid, tankitõrje- ning kaugtulirelvi.

Suurtükiväepataljoni ajateenija reamees Aleksandr Dõtsman ütles, et kuigi paljud noormehed ei puutu edasises ajateenistuses neljapäeval näidatud tehnikaga kokku, oli laskmiste jälgimine põnev ja kasulik.

"Nähes Eesti Kaitseväe relvastust töös ja seda, mis sihtmärkidega juhtub, võin veendunult öelda, et kaitseväel on võime ja võimekus riiki kaitsta," lausus reamees Dõtsman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles