Kadrina vallavanem hõivas kaks tooli

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina vallavanem Aivar Lankei.
Kadrina vallavanem Aivar Lankei. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eile peetud Kadrina vallavolikogu uue koosseisu avaistungil valisid rahvaasemikud volikogu esimeheks vallavanema Aivar Lankei.


Volikogu 19-liikmelises uues koosseisus on eelmise koosseisuga võrreldes 9 uut inimest. Avaistungil oli kohal 17 volikogu liiget.

Aivar Lankei oli ainus kandidaat volikogu esimehe kohale. Teda pooldas 16 rahvaasemikku, üks oli vastu.

Lankei kandideeris Karina vallavolikokku kohalikel valimistel ülekaaluka võidu saanud valimisliidu Koduvald nimekirjas. Varemgi valimistel võidu saavutanud valimisliidul on tavaks, et volikogu esimehe kohta pakutakse kõige enam hääli saanule. Selleks osutus nüüdsetel valimistel vallavanem Aivar Lankei, kes kogus 297 häält.

Lankei selgitas Virumaa Teatajale, et kuigi vallavalitsus astus volikogu avaistungil tagasi, jätkatakse seadusejärgselt tööd kuni uue vallavalitsuse ametisse kinnitamiseni. Lankei pakkus, et uus vallavalitsus alustab tööd detsembri teisel poolel.

Lankei kinnitas, et jätkab tööd vallavanemana. Et mitte rikkuda võimude lahususe printsiipi, siis volikogu tegevust juhib Lankei sõnul aseesimees Mati Tiiter.

Volikogu avaistungil esitati aseesimeheks kolm kandidaati: Mati Tiiter, Jaanus Reisner ja Laili Konist. Viimane taandas end.

Lankei vihjas, et tulevikus on Laili Konist arvestatav volikogu esimehe kandidaat. Praegu kahel toolil istuv Lankei kavatseb lähitulevikus kandideerida vallavanema kohale.

Lääne-Viru maavalitsuse maasekretär Tarmo Mikkal ei mäletanud, et Kadrina vallale analoogset olukorda oleks maakonnas varem tekkinud. “Kadrina kaasuse puhul seadus lahendust ei paku,” tunnistas Mikkal. “Kuna vallavanem on vana koosseisu poolt nimetatud ja uue koosseisu poolt uut vallavanemat nimetatud pole, siis ongi selline olukord võimalik, kus uue volikogu uude koosseisu valituks osutunud ametis olev vallavanem võib osutuda valituks volikogu esimeheks.”

Maasekretär tekkinud olukorda siiski korrektseks ei pidanud. “Kui vana vallavalitsuse tagasiastumispalve on esitatud nagu seadus nõuab, siis on ainuke soovitus, et volikogu võimalikult kiiresti nimetaks uue vallavanema, vältimaks sellise olukorra venimist,” kirjutas Tarmo Mikkal toimetusele saadetud elektronkirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles